Castellum AB · Publicerad 18 nov 2021

Rollen Corporate Banker
I rollen som Corporate Banker tillhör du ett engagerat och kompetent team inom Treasury som består av 4 medarbetare. Ni ansvarar för att löpande förvalta skuldportföljen för ett av Sveriges största fastighetsbolag och driver tillsammans utvecklingen av funktionen med fokus på effektivisering av processer och rutiner. Teamet arbetar också i nära samarbete med bolagets CFO och ekonomifunktion.

Du rapporterar i huvudsak till Head of Treasury men bistår även CFO och övrig ledning.

Dina ansvarsområden innefattar bl.a:
 • Likviditetsprognostisering och likviditetsplanering
 • Säkerställd bankfinansiering och hantera bankrelationer
 • Hantering av pantbrev
 • Kapitalmarknadsfinansiering (företagscertifikat samt obligationer)
 • Cash management (betal- och kontolösningar samt fullmakter)
 • Valutahandel
 • Aktieägarinformation
 • Internbankshantering
 • Diverse finansiella analyser (val av finansiering, portföljpåverkan och värderingar)
 • Framtagande av underlag för beslutsfattare till ledning/styrelse
 • Rapportering avseende finansiella åtaganden
Vem är du
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med något till några års erfarenhet inom Corporate Treasury eller bank. Vi ser gärna att du har branschspecifika kunskaper inom fastigheter och erfarenhet av pantbrevshantering och funktionssätt. Vidare så har du god kunskap i kreditmarknadens uppbyggnad avseende finansieringskällor och diverse praxis. Grundläggande kunskaper inom transfer pricing är meriterande. Du är systemvan med mycket goda kunskaper i Excel. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du noggrann och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Du är nyfiken och initiativtagande med en drivkraft att lära dig nytt. Vi värdesätter starkt din kommunikativa förmåga där vi ser att du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa relationer internt som externt.

Vad vi erbjuder
Castellum vill vara en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare mår bra och känner att de utvecklas. Vi arbetar med såväl kompetensutveckling som en motiverande arbetssituation för att skapa engagemang och trivsel. Den decentraliserade organisationen gör att varje medarbetare har tydliga ansvarsområden med frihet inom respektive område, vilket innebär både stimulans och goda utvecklingsmöjligheter.

Med syfte att underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet så introducerades vi under året möjligheten till ett mer flexibelt arbetsliv med förhoppningen att främja medarbetarnas hälsa och välbefinnande och samtidigt bidra till ökad produktivitet.

Castellumandan
Under hösten 2017 lanserades Castellumandan, vår värdegrund som tydligt pekar på vad som är unikt med Castellum och hur vi särskiljer oss från våra konkurrenter. Den består av våra 4 P - Personliga, Passionerade, Proaktiva och Pålitliga. Dessa ger vägledning i vardagen och i olika affärssituationer, vad man kan förvänta sig av en medarbetare hos Castellum och hur vi ska agera internt mot varandra.

Din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Castellum med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand 072- 333 01 49, frida.lindstrand@jerrie.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är den 6 december, men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler. Med fokus på flexibilitet, hållbarhet och innovation skapar vi arbetsplatser där människor och organisationer utvecklas.

Vi är drygt 420 medarbetare och finns i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Vår stora kontraktsportfölj, med ca 5 900 kommersiella kontrakt och ett fastighetsvärde på över 100 miljarder kronor, är en spegling av svenskt, danskt och finskt näringsliv.

Castellum är ett expansivt företag där nytänkande är en naturlig del av vardagen. Vi har bestämt oss för att ligga i framkant, så hos oss är du med och driver utvecklingen framåt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga