Cleanpipe · Publicerad 22 nov 2021

Är du en erfaren Ekonomichef som tycker om att axla rollen både som expert och ledare? Lockas du av att vara med och driva en utvecklande resa i ett anrikt familjeföretag? Är du en positiv lagspelare som gärna utmanar gamla rutiner för att hitta effektiva arbetssätt?

Då ska du fortsätta läsa!

För Cleanpipes räkning rekryterar vi en Ekonomichef som skall ansvara för ekonomifunktionen. Ekonomifunktionen består av två personer med stöd av en redovisningsbyrå. Du ansvarar för att utveckla funktionen utifrån de behov du identifierar. Du rapporterar till VD samt till moderbolaget som är ett börsnoterat bolag. Du är en inspirerande ledare som gillar att bidra till en positiv arbetsmiljö. I tätt samarbete med nytillträdd VD, ligger fokus på lönsam tillväxt och att driva den operativa och strategiska uppföljningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som

Ekonomichef
 • Huvudansvar för en kvalitetssäkrad bokslutsprocess där du säkerställer att redovisningen görs enligt lagar och regler
 • Effektivisera redovisningsrutiner och processer
 • Ansvar, utveckling och analys av budget, prognoser och affärsplaner tillsammans med VD
 • Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal för beslutsunderlag
 • Kontinuerlig utveckling av viktiga KPIer och skapa en kvalitativ rapportering
 • Beslutsstöd och support till verksamheten i affärsmässiga och finansiella frågor
 • Möta deadlines
Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en akademisk examen och tidigare erfarenhet av att leda en ekonomiavdelning. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i affären, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt.

För att passa i rollen som Ekonomichef behöver du vara en driven och affärsintresserad ekonom. Du eftersträvar en tydlig struktur i det du tar dig an och du har en analytisk förmåga. Du har ett konstruktivt förhållningssätt till olika situationer som kan uppstå och kan snabbt sätta dig in i problemets kärna. Vi ser det som självklart att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du har ett helhetsperspektiv och har samtidigt förmågan att sätta dig in i detaljer när det behövs. Du ser det som naturligt att stötta och supporta där det behövs.

Du lockas av att vara med på en utvecklingsresa där din input kommer att ha en stor påverkan. Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det underlättar om du är intresserad och har en god social förmåga och en social förmåga. För att lyckas i denna tjänst bör du ha goda IT-kunskaper och en förståelse för affärssystem samt en stor vana att arbeta i Excell. Du behöver behärska svenska väl i såväl tal som skrift.

Vad erbjuder Cleanpipe?
 • Du erbjuds en nyckelposition hos en betydande aktör inom en samhällsfunktion som efterfrågas i större omfattning i takt med våra städer växer och ökade miljökrav.
 • Du får möjlighet att vara med på en utvecklingsresa där du som individ är synlig och gör skillnad.
 • En roll där då får arbeta i gränslandet mellan operativt arbete och strategiska frågeställningar och där du påverkar din arbetsdag med stort eget ansvar.
Placeringsort: Göteborg

Om Cleanpipe

Cleanpipe är en betydande aktör inom en samhällsfunktion som efterfrågas i större omfattning i takt med våra städer växer och ökade miljökrav. Vi erbjuder service inom avlopp, vatten och avfall till såväl storindustrier som byggföretag, kommuner, fastighetsägare och privatpersoner. Med över 50 års erfarenhet, kompetent personal och modern teknik är vi en trygg helhetsleverantör med placering i Göteborg. Vår personal besitter specialistkunskap inom allt från förebyggande underhåll och inspektion till rensning och renovering av avloppsrör. Vår jourverksamhet löser akuta problem dygnet runt 365 dagar om året. Läs mer på www.cleanpipe.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cleanpipe med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 3 december 2021.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, Ekonomiansvarig, Financial Manager
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga