Contaplus · Publicerad 2 dec

Ekman & Co AB etablerades 1802 och är ett av världens största och äldsta handelshus inom skogsindustrin. Bolaget bedriver handel med pappersmassa, papper, returfiber och biobränsle och erbjuder ett brett utbud av relaterade tjänster. Under 2014 levererade Ekman ca 4,6 miljoner ton massa och papper och omsatte drygt 16 miljarder kronor. Bolaget har ca 270 anställda på ungefär 40 kontor runt om i världen och är representerat i över 100 länder. Bolagets säte är Göteborg. För mer information gå in på: www.ekmangroup.com

Erfaren ekonomiassistent
Vi söker nu en erfaren ekonomiassistent till Ekman. Tjänstens placering är på huvudkontoret och du kommer att rapportera till redovisningschef. Tillsättning sker så snart som möjligt.

Som ekonomiassistent är du en viktig del av företagets ekonomiavdelning som utöver redovisning även består av Koncernteamet, Kredit samt Treasury.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som ekonomiassistent innebär varierande och självständiga arbetsuppgifter i ett mindre team på fyra personer. Gruppen arbetar till största delen med löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra, in/utbetalningar samt kontoavstämningar. Ekman & Co bedriver en transaktionsintensiv verksamhet med flera olika valutor och det kräver att varje dokument ska granskas noggrant. Ni beräknar valutatäckning och arbetar med moms samt avlastar redovisningschef med bokslutet. Förståelse för affären är viktigt då kontakt med sales support funktioner och även leverantörer sker dagligen för att lösa frågetecken som kan uppstå.

Profil:
Du som söker har flera års erfarenhet av rollen som ekonomiassistent eller redovisningsekonom gärna med fokus på leverantörsreskontra. Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du har ett kritiskt öga och är mån om att alla bokningar är korrekta. Du är prestigelös och hugger i där det behövs. Mot dina kollegor är du hjälpsam men du har inga problem att arbeta självständigt. Du är nyfiken och vill lära dig och är ej heller rädd för att agera. Det är mycket kontakter internt varför det är viktigt med god kommunikation och en serviceinriktad anda. Du får gärna tycka det är kul med teknik och IT och vår kund ser gärna att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Heidi Bader, 0709 856337 eller hbader@contaplus.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga