Dachser Sweden AB · Publicerad 29 mars 2019

Internationellt logistikföretag i stark växt
Brinner du för HR och rekrytering? Och har du ett självständigt och drivande arbetssätt? Om så är fallet kan du vara vår nya HR Manager!

DACHSER Sweden AB är i snabb utveckling, och vi söker därför en HR Manager. Optimalt er placerings orten i Jönköping, men med den rätta personen skulle det kunna vara möjligt med en placering i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

Jobbet
Som HR Manager får du, med referens till och i nära samarbete med Head of HR Nordic i Köpenhamn, ansvaret för alla HR frågor i DACHSER Sweden AB där du förväntasatt vara en konstruktiv, trovärdig och engagerad sparringpartner till våra lokala Branch
Managers

Du är den enda HR person i vår svenska organisation och rollen innefattar därför både administrativa och utvecklande HR-uppgifter (den faktiska löneberedningen hanteras i vår ekonomiavdelning i Köpenhamn). Du har din bas i Jönköping, men i tjänsten ingår ett betydande antal inrikesresor till Stockholm, Göteborg och
Malmö och resor till Köpenhamn.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Proaktiv sparringpartner till våra lokala chefer
  • Driva HR processer i tätt samarbete med lokala chefer
  • Planera, organisera, genomföra rekrytering och test
  • Anställningar, onboarding, uppsägningar etc.
  • Utbildningsplanering och samarbete med interna och externa skolor
  • Förhandlingar med fackliga organisationer
  • Tolka och informera om arbetsrättsliga lagar och avtal (Tjänstemannaavtalet och Transportavtalet)
  • Kontakt till Biltrafikens Arbetsgivarförbund.
  • Uppföljning av löner och anställningar
  • Förbereda och uppdatera handböcker, riktlinjer, policies och dokument.
Vem är du?
Vi söker dig som har relevant utbildning inom HR-området och med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har kunskaper och erfarenhet av tillämpning av lagar och avtal, rekryteringar, personalplanering, kompetensförsörjning, uppdatering och implementering av policys, riktlinjer och systematiskt arbetsmiljöarbete m.m.

Du har en utpräglad servicekänsla, du är proaktiv och tar initiativ. Du har ett genuint intresse av rekrytering och vet hur vi ska dra till oss de rätta medarbetarna och göra DACHSER till den mest föredragna arbetsplatsen inom speditionsbranschen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, hög integritet samt ett självständigt och drivande arbetssätt. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi erbjuder
En spännande och utmanande position i ett internationellt företag i stark växt på den svenska marknaden. Vår företagskultur präglas av en stark laganda, en öppen och trevlig miljö och ett professionellt engagemang. Du får en omväxlande vardag och gode möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Som medarbetare får du bra och flexibla anställningsvillkor, inklusive tjänstebil, pensionsavtal och sjukförsäkringsavtal och lön efter kvalifikation.

Är du intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of HR Nordic Christian Fejer på tel. +45 51 59 77 38 eller vår nuvarande HR Manager Sweden Henrik Fougelberg på +46 31 709 34 25.

Sista ansökningsdag är onsdag den 24 april 2019. Skicka din ansökan via "Ansök nu"

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Tillträde är snarast möjligt.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga