EHRAB · Publicerad 23 nov 2021

Är du en entusiastisk och positiv ekonom med erfarenhet från tjänstesektorn? Tycker du att en bred roll inom ekonomi låter lockande?

EHRAB befinner sig i en stark tillväxtfas och söker nu en Ekonomichef som vill vara med att forma EHRABs ekonomifunktion, med placering i Högsbo, Göteborg. Bolaget har för avsikt att noteras på First North under 2022.

Ansvar och uppgifter:

Som Ekonomichef har du övergripande ansvar för all ekonomi och administration samt finansiell rapportering till ledning och styrelse. Du har ansvar för redovisning, bokslut, likviditetsplanering, budget- och prognosprocesser samt lönehantering. Vidare följer du upp, kommunicerar resultat och bevakar lönsamhet. Rollen innebär att leda teamet med två personer och fördela arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt.
  • Ansvara för och kvalitetssäkra månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Uppdatera företagets rapporteringsrutiner i linje med börsriktlinjer
  • Ta fram, analysera och presentera finansiella nyckeltal och rapporter
  • Cash Flow management, skatter samt intern kontroll
  • Delta i budget- och prognosarbetet
  • Kontakt med banker, revisorer mfl.
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner
  • Driva förbättrings- och utvecklingsarbete
  • Aktivt delta i bolagets ledningsgrupp
  • Från ett helikopterperspektiv driva interna projekt för att förbättra, effektivisera, kvalitetssäkra och vidareutveckla verksamheten.
Vem är du?

Vi söker dig som har universitetsexamen som civilekonom eller motsvarande med minst fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du bör ha erfarenhet att hantera redovisning, lönsamhets- och likviditetsuppföljning och lönehantering inom tjänstesektorn. Du har goda kunskaper i Excel och är flytande i svenska och engelska.

Vi söker en engagerad person som har känsla för affärer och service samt förmåga att coacha medarbetare och driva förbättringsarbete. I den här rollen och företaget är de personliga egenskaperna viktiga och önskeprofilen är en person som är prestigelös, proaktiv, utvecklingsinriktad och med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du kavlar upp ärmarna och hjälper till där det behövs, men är också analytisk och noggrann.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på senast den 10 december. Övriga frågor vänligen kontakta Elisabeth Lidstedt, 073-5194051 eller elisabeth.lidstedt@maquire.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Det började med en vision att tillgodose behovet av kompetenta yrkesarbetare på den skandinaviska marknaden. Bolaget grundades för att överbrygga det gap som finns mellan behovet av erfaren och kompetent arbetskraft och bristen på den samma. Affärsmodellen är att mobilisera arbetslag med arbetsledning till den nordiska marknaden och komplettera det med traditionell bemanning av individuella yrkesarbetare.

Bolaget startades 2010 av Benjamin von Jahf i Göteborg och idag bedrivs verksamheten ifrån kontoren i Göteborg, Stockholm och Polen. Från kontoren i Polen sköts rekrytering av medarbetare med fokus på validering av kunskap. Bolaget levererar kompletta arbetslag till bygg- och installationsbranschen i Norden. Arbetskraften rekryteras ifrån Polen och Sverige för att möta den stora efterfrågan som råder. Kontakt med kund tas i ett tidigt skede, uppdragen utförs i projektform baserat på ritning, volym och debiteras per timma. Minimumuppdrag innefattar lag om 5 personer och minst 2-3 månader, ofta är uppdragen 6-18 månaders långa. Bolaget har just nu 130 anställda, men har under ett år ca 200-250 anställda i rotation i bygg- och installationsprojekt. 21 personer arbetar med marknad, sälj, ekonomi och support.

Bolaget har vuxit exponentiellt under 2021 och har gått från 87 MSEK omsättning i 2019 till 145 MSEK omsättning i 2021. Bolaget förväntas omsätta nästan dubbelt så mycket under 2022, nämligen 260 MSEK. Parallellt pågår en pre-IPO process och bolaget planeras börsnoteras i maj 2022. Planer finns för att utveckla erbjudandet till andra branscher, ex. till livsmedelsbranschen.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga