Försvarsmakten · Publicerad 17 mars 2020

Är du en person som trivs med ett högt tempo, där du omges av ett glatt gäng som arbetar tillsammans och gör skillnad varje dag? Vi utökar vår HR-enhet och söker därför en Personalchef till HR-avdelningen vid Försvarsmedicincentrum (FömedC). I din roll som Personalchef kommer du att leda och stödja personaltjänsten vid HR-avdelningen.

HR-enheten består totalt av cirka 20 medarbetare. HR-avdelningen består av cirka fem medarbetare där avdelningen hanterar frågor brett inom HR-området, som till exempel stöd till chefer, rekrytering, rehabilitering, lön, likabehandling, utbildningar (exempelvis OP, SOU) och mycket mer. Under HR-avdelningen finns även en rekryteringsfunktion som består av ca tre medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är huvudsakligen operativa inom personalförsörjning, organisation och utbildning, där du arbetar tillsammans med övriga på HR-avdelningen. Du kommer också få bidra med att ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal.

Som Personalchef leder du och fördelar det dagliga arbetet vid HR-avdelningen samt verkställer C FömedC och HR-Chefs styrningar. Du har personalansvar samt ekonomiskt ansvar och rapporterar till Chefen HR-Enheten. Du företräder avdelningen och ibland hela FömedC vid möten och aktiviteter. Personalchefen har också ansvar för att utveckla FömedC krigspersonaltjänst, detta gör du tillsammans med förbandets chefer och övriga inom personalavdelningen.

Kvalifikationer
  • Officersexamen alternativt specialistofficersexamen
  • Dokumenterad väl vitsordad militär arbetslivserfarenhet som chef med personalansvar under minst ett år
  • B-körkort
  • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper
Meriterande kvalifikationer
  • God kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem
  • Akademisk examen inom personal/HR
  • Erfarenhet av arbete med HR/personalfrågor
  • Tidigare internationell tjänstgöring inom personalområdet
Personliga egenskaper
De egenskaper vi söker innefattar bland annat ansvarskänsla, gott omdöme, samarbetsförmåga, noggrannhet, utvecklings- och resultatfokus samt analysförmåga Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Övrigt
Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policys och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten.

Typ av anställning: OF2/OR8, 100%, tillsvidare.
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar
Upplysningar om tjänsten lämnas av Ann-Sofie Schön, Chef HR-enheten/HR-chef, 0705-62 26 19. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av Christine Stormfeldt, HR-generalist HR-avdelningen, 072-993 36 19.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf
SEKO Ronny Sagmo
SACO Anders Jonsson
Officersförbundet Jonas Rynner

Ovanstående nås via FömedC växel, 031-69 20 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-04-30

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga