Fujirebio Diagnostics · Publicerad 31 aug 2021

Om du tycker att en roll med fokus på både redovisning och analys i ett bolag med mycket internationella kontakter låter lockande är detta en tjänst för dig. Här får du möjligheten att utvecklas och forma din roll i ett bolag i en spännande bransch. Bolaget flyttar till hösten in i stora, fina lokaler i Åbro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring, avstämningar, moms- och skattedeklaration
  • Ansvara för månadsbokslut, månadsrapportering samt kvartalsrapportering till moderbolaget i USA
  • Ansvar för rapportering av moms, intrastat och periodiska rapporter till skatteverk och myndigheter
  • Helhetsansvar för leverantörs- och kundreskontraprocessen
  • Uppföljningar, analyser och budget
  • Andra förekommande uppgifter på en ekonomiavdelning såsom hantering av leverantörsfakturor från scanning till utbetalning, och utbetalning av löner
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom redovisning och har minst 5 års erfarenhet som redovisningsekonom eller ekonomiansvarig. Du har erfarenhet av bokslut och mycket goda kunskaper i bokföring. Du behöver ha god förståelse för lagar och regelverk gällande bokföring och skatter. Du har goda kunskaper som användare av databasbaserat affärssystem (Visma Business) Du besitter mycket goda kunskaper i både svenska och engelska och har goda kunskaper inom Office-paketet, med fokus på Excel.

Personliga egenskaper

Det vi värdesätter högt är väl utvecklad förmåga att kommunicera och att samarbeta. Du är noggrann, välorganiserad, analytisk och prestigelös. Du ska samtidigt ha god förmåga att självständigt se vad som måste göras och kunna prioritera, i en verksamhet med mycket deadlines.

Om Fujirebo Diagnostics

Fujirebio Diagnostics är ett världsledande bioteknikföretag som utvecklar, producerar och kommersialiserar In-Vitro diagnostiska produkter.

Huvudkontoret ligger i Malvern, Pennsylvania och ingår i H.U. Group Holdings, ett ledande bolag inom hälsosektorn noterat på Tokyo Stock Exchange.

Den svenska delen av verksamheten, Fujirebio Diagnostics AB, ingår i koncernen sedan 2006 och startades ursprungligen under 80-talet som en spinn-off från Göteborgs Universitet. Idag finns 60 medarbetare i Göteborg samt ett tiotal vid dotterbolaget i Beijing. Kunder är sjukhus och forskningslaboratorier över hela världen och man är även partner till flertalet av världens ledande diagnostikföretag. Läs gärna mer på hemsidan: www.fujirebio.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fujirebio Diagnostics med Meritmind/Brightby Bemanning. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helén Nygren; helen.nygren@meritmind.se Intervjuer och urval kommer göras löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen) Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga