HiQ · Publicerad 16 feb 2021

Om oss och om rollen
Det finns många säljjobb där ute och du är kräsen. Vi vet. Med all rätt! Så ska vi bara skippa the small talk och komma direkt till varför du ska komma till oss på HiQ, Sveriges roligaste IT/Tech och kommunikationsbolag? Ok! Here goes:
  • Du kommer utan att tveka att ha den roligaste tiden i din karriär tillsammans med smarta, entusiasmerande, lösningsorienterade och drivna kollegor som ger ditt intellekt en match
  • Du kommer in i ett fantastiskt läge där vi har siktet inställt på stark tillväxt, sky is the limit. Bra saker händer bra människor i bra bolag helt enkelt!
  • Det som genomsyrar oss är viljan och ambitionen att bidra till att göra världen lite bättre med hjälp av teknik och kommunikationslösningar som förenklar människors liv. På riktigt. Som säljare gör du alltså skillnad för näringslivet. På riktigt!
Till vårt affärsområde som jobbar med Design, innovation och kommunikation söker vi nu en Account Manager som ska driva proaktiv nykundsförsäljning gentemot prospects och som breddar vår befintliga affär på existerande kunder. Du kommer att sälja hela vårt erbjudande inom vårt affärsområde; allt ifrån den mer snabbrörliga och transaktionella konsultaffären till den mer komplexa projektaffären. För att vara lyckosam i detta förutsätts alltså att du är nyfiken, prestigelös och enkel men också har förmåga att konceptualisera och abstrahera kundbehov. Det här är säljrollen för dig som älskar att bryta ny mark och som får puls av en affär i ständig rörelse och samtidigt har en klar egen tanke med hur du ska skapa långsiktiga samarbeten.

Som säljare kommer din vardag att vara fylld av mycket varierande uppgifter. Rollen innebär att du tillsammans med olika team inom affärsområdet, samt affärsutvecklare inom andra delar av verksamheten, andra säljare inom bolaget samt driver våra olika erbjudanden framåt enligt affärsplan och uppsatta mål.

Du kommer själv att skapa och få förutsättningar och mandat att driva din affär framåt enligt uppsatta planer och mål och verka i en miljö där övriga affärsområden bidrar till ett mycket starkt helhetserbjudande.

Om dig
Visst är du som oss; en person som vägrar välja mellan att vara fylld av energi och sprallighet eller ha ett sylvasst affärsmannaskap som inger ett stort förtroende? Visst kan man ha den busiga glimten i ögat och ändå veta precis hur man ska approchera C-level beslutsfattare eller få veta kundens verkliga pains? Vi vet att du finns, för vi HiQ:aner är likadana!

När du kommer in i ett rum eller äntrar ett Teamsmöte, får andra lite mer energi. Stagnation är inte ett alternativ för dig och är en nyfiken person som aldrig vill sluta utvecklas. Du är motsatsen till den traditionella ”bullsäljaren” och hittar alltid nya vägar till affären, trots pandemier och andra hinder.

Vidare ser vi gärna att du har:
  • Minst ett par års erfarenhet av B2B tjänsteförsäljning med ett bra proven track record
  • Erfarenhet av och passion för nykundsförsäljning
  • Intellektuell höjd och förmåga att lösa kunders utmaningar med hjälp av Tech-konsulter och projekt
  • Förmåga att strukturera och planera din säljtid och är en stjärna på CRM och andra digitala verktyg
  • En god affärsengelska då internationella kundkontakter förekommer
  • Ett starkt självledarskap och en ”can do” attityd
Meriterande:
Erfarenhet från, alternativt stort intresse för teknik och design/kommunikation/innovation samt håller dig ajour med trender inom vårt affärsområde

Slog ditt hjärta precis dubbelslag? Då vet du vad du ska göra - varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

HiQ bidrar till att göra världen lite bättre med hjälp av teknik och kommunikationslösningar som förenklar människors liv. Vi är den perfekta partnern för alla som vill uppnå resultat och göra skillnad i den digitala värld vi lever i. HiQ grundades 1995 och har närmare 1500 specialister i fyra länder. Vi ägs sedan 2020 av Triton. Vi använder teknik och kommunikation för att göra världen bättre... och lite roligare. Det huvudsakliga drivet bakom HiQs framgång och sammanhållning kan förklaras på många sätt. Vi verkar i många olika affärssegment och vårt arbete varierar från projekt till projekt. I slutänden handlar det om att göra saker bättre och det är vad som gör oss till vinnare. Vårt uppdrag är att göra saker bättre - någonting som förenklar och förbättrar människors liv. För när det kommer till kritan, är det människor som betyder något. IT är bara ett fantastiskt verktyg.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga