Implenia Sverige AB · Publicerad 7 apr 2021

Rollen

Som Ekonomichef, internt är titeln Country Finance Head, är du ansvarig för att leda, driva och vidareutveckla bolagets ekonomifunktion. Detta är en mycket spännande och viktig roll som både kräver strategisk höjd och operativ skicklighet. Idag består den svenska ekonomiavdelningen av 4 medarbetare som har sin arbetsplats på kontoret i Göteborg. I ditt arbete innebär det även att agera kontorschef för kontoret i Göteborg. Som Ekonomichef ingår du i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter och ansvar:
  • Ansvara för rapportering till koncernen, månads- och årsbokslut
  • Ansvara för ekonomistyrningen, analys och uppföljning
  • Ansvara för att koordinera budgetarbetet
  • Ansvara för prognoser och likviditetsuppföljning
  • Ansvara för skatter och deklarationer
  • Ansvara för inköpsrelaterade uppgifter
  • Att vidareutveckla och driva ekonomi- och inköpsfunktionerna
  • Effektivisera och kontinuerligt arbeta med förbättring av den ekonomiska rapporteringen så väl som inköp
  • Personalansvar - leda och coacha personal
  • Bidra i ledningsgruppen med att utveckla bolaget och stödja i ekonomiska frågor
Om dig
Vi söker dig med gedigen och flerårig erfarenhet från liknande roll i organisation med internationell verksamhet och/eller erfarenhet i rollen som controller. Du behöver också ha erfarenhet av att leda andra människor, driva processer och tycka om att se helheten. Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Det är starkt meriterande om du erfarenhet av både strategiskt och operativt inköpsarbete. Du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift. Att vara driven, lösningsorienterad och affärsmässig är avgörande för att lyckas i rollen. Är du dessutom en relationsbyggare, prestigelös, kommunikativ och gillar att ha kul på jobbet? Då tror vi du kommer trivas alldeles utmärkt hos oss!

Om Implenia

Implenia Sverige AB har nästan 500 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt. Företaget tillhandahåller i dagsläget tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten. Kontor finns i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden. Implenia grundades 2006 men har över 150 år av erfarenhet inom branschen. Med sin integrerade affärsmodell och specialister inom alla kompetensområden kan koncernen hantera ett byggprojekt genom hela livscykeln och leverera ett ekonomiskt, och kundcentrerat arbete. Företaget fokuserar på en hållbar balans mellan ekonomisk framgång, socialt ansvar och miljöansvar.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Kika HÄR

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer HÄR -

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Andreas Larsson på andreas.larsson@wise.se Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga