Kammarrätten i Göteborg · Publicerad 14 okt

Vill du bidra till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet? Präglas DU av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda? Då kan du vara dig vi söker. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på ett avdelningskansli ingår du i ett team, men i stor utsträckning utförs arbetsuppgifterna självständigt och på eget ansvar. Du hanterar flera olika typer av mål parallellt. Avdelningskansliet ansvarar gemensamt för bland annat hantering av inkommande post, kommunicering i pågående mål, förberedelser inför muntliga förhandlingar samt expediering av domar och beslut.

Du är i många fall kammarrättens ansikte utåt. Omfattande kontakter med parter, allmänhet och andra myndigheter ingår i arbetsuppgifterna.

Avdelningskanslierna på de tre dömande avdelningarna arbetar tätt tillsammans. De har också ett nära samarbete med aktuariekontoret där bl.a. inkommande post hanteras och registreringen av mål sker och med arkivet. En väl utvecklad förståelse för varandras arbetsuppgifter och ett väl fungerande samarbete mellan målkanslier, aktuariekontor och arkiv är en förutsättning för en väl fungerande domstol. Som domstolshandläggare får man vara beredd att gripa sig an även arbetsuppgifter som annars utförs på aktuariekontoret och inom arkivfunktionen.

Utbildning/erfarenhet

Kammarrätten fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska självständigt kunna strukturera och planera ditt arbete samt ha förmåga att prioritera. Som person är du noggrann och ansvarstagande med en utpräglad känsla för service. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel, utvecklingsorienterad och tar gärna egna initiativ.

Du har lägst treårig teoretisk gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete i domstol, t.ex. som registrator eller domstolshandläggare, är meriterande. Detsamma gäller motsvarande erfarenhet från annan offentlig verksamhet, advokatbyrå eller liknande. Väl vitsordad Yrkeshögskoleutbildning till Paralegal/Juridisk assistent kan vara meriterande. Du är van att arbeta med IT-stöd och behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Du är också väl förberedd inför och intresserad av digital informationshantering och ett digitalt arbetssätt.

I anställningsförfarandet kan eventuellt arbetsprov komma att ingå.

Förmåner

Anställningsform: tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Anställningen inleds med sex månaders provtjänstgöring
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: En eller flera
Lön: Kammarrätten tillämpar individuell lönesättning.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet. Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare. Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Elizabeth Balint
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga