Konfidentiell · Publicerad 9 okt

Till vår kund i Göteborg söker vi just nu efter en redovisningsekonom med några års erfarenhet. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals. Uppdraget är tänkt att börja omgående och är på heltid. Tjänsten kommer att inledas som ett konsultuppdrag och för rätt person finns goda chanser till direktanställning i bolaget.

Ditt uppdrag

Din nästa arbetsplats kommer att vara en del av en större koncern där du sitter på den nordiska enheten och initialt har hand om några av koncernens bolag. Du sköter här självständigt redovisningsarbetet för dessa bolag enligt IFRS. Du kommer att ingå i ett mindre team och kommer att rapportera till redovisningschefen.

Kontoret är beläget i Göteborg med goda kommunikationsmöjligheter.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Löpande månads- och årsbokslut
  • Skatte- och momsredovisning
  • Kontakt mot revisorer, bank och försäkringsbolag gällande legala och redovisningsmässiga frågor vid behov
  • Delta i revisionsarbetet
  • Årsredovisning
  • Bolagsadministration
  • Deklarationer och statistik
  • Vara delaktig i digitaliseringsprojekt inom ekonomi
Din bakgrund

Vi söker dig som idag arbetar med, eller som tidigare arbetat med redovisning eller revision. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av redovisning/revision och gärna från ett medelstort till stort bolag. Du kommer att sitta på den nordiska enheten och man tillämpar IFRS. Av den anledningen önskar vi att du har erfarenhet ifrån internationella bolag. Då du kommer att arbeta självständigt med dina bolag ser vi gärna att du har god förståelse för de legala bitarna som berör redovisningsarbetet, och har god kunskap i det som beträffar skatte- och momsregler. Det är starkt meriterande om du tidigare arbetat inom affärssystemet SAP samt om du har ett intresse för digitalisering.

Vi ser gärna att du har en högskoleexamen eller motsvarande inom ekonomi, gärna mot redovisning.

Du behöver vara flytande i såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Engelska används dagligen inom koncernen.

Vem är du?

Du som söker är en affärsnära ekonom som trivs inom redovisning. Du har ett naturligt öga för detaljer och arbetar självständigt och effektivt även när det är mer komplexa arbetsuppgifter. Du skapar själv förutsättningarna för att kunna lyckas i ditt arbete och inhämtar informationen du saknar för att genomföra ditt uppdrag. Du har en god kommunikativ förmåga, och är duktig på att förenkla och tydliggöra komplexa skeenden för att förmedla vidare. Du är rak och tydlig i din kommunikation och tar ansvar över ditt arbete.

Som person är du prestigelös, anpassningsbar och avskräcks inte av motgångar. Du lyckas hålla dig lugn och fokuserad när du är i utmanande situationer, och har en entusiastisk och lösningsorienterad inställning till ditt arbete.

När du blir en av oss

Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö samt i Köpenhamn och är ett affärsområde inom Wise Professionals - rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Kayser (lisa.kayser@wise.se, 076-000 18 60) och konsultchef Alexandra Cederqvist (alexandra.cederqvist@wise.se, 073-521 65 60).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga