Kretslopp & vatten · Publicerad 4 sept 2020

Arbetsbeskrivning

Var det inte som du tänkt dig att komma tillbaka till jobbet efter sommaren? Eller har du mist arbetet under våren? Oavsett vem du är och var du befinner dig i arbetslivet så finns möjligheten att i höst lära dig ett nytt praktiskt arbete som rörläggare där du har hela Göteborg som arbetsplats.

Lärlingsprogrammet för rörläggare är en två års utbildning med lön. Du får en utbildningsplan och en handledare som du praktiserar yrket tillsammans med. Du lär känna våra erfarna befintliga rörläggare. Programmet riktar sig till dig som trivs med att arbeta utomhus i en samhällsviktig tjänst där du arbetar både med hjärnan och kroppen. Du behöver inte ha erfarenhet och kunskap inom yrkesområdet. Utbildningen syftar till att du efter avslutat program ska vara självgående i en tillsvidareanställning som rörläggare hos oss på Kretslopp och vatten.

Vad innebär det att arbeta som rörläggare på Kretslopp och vatten?

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för Göteborgs vatten- och avloppsledningars drift och underhåll. När det finns läckor eller när stadens byggs om är du på plats för att lägga nya rör, byta ut gamla eller laga befintliga rör. Du arbetar i arbetslag med ytterligare en rörläggare och en grävmaskinist i både planerade projekt och vid mer akut driftverksamhet. Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som rörläggare på kretslopp och vatten.

Kvalifikationer

Vad behöver du för att trivas hos oss i tjänsten?

Du kommer arbeta i en händelsestyrd verksamhet. Eftersom ingen dag är den andra lik så är det viktigt att du är en person som har lätt för att anpassa dig. Beroende på verksamhetens behov kan dina kollegor variera från dag till dag eller vara desamma under en längre period. Det viktigt att du har lätt att samarbeta och förhålla dig till nya människor Din närmaste chef kommer inte alltid vara på plats så är det viktigt att du är både självgående och initiativtagande och har förmåga att avgöra när du är i behov av stöd eller beslut från din närmaste chef. Då arbetet sker på olika platser i Göteborg där det ibland förekommer mycket rörelse och trafik så är det viktigt att du arbetar strukturerat och lugnt för att kunna följa säkerhetsriktlinjer och utföra de uppgifter som arbetet kräver.

Du som söker har en gymnasieexamen och minst tre års arbetslivserfarenhet. Du har B-körkort och kan göra dig förstådd och förstå svenska både i tal och skrift. Det är meriterande om du har:
  • Gymnasieexamen från ett tekniskt gymnasium
  • Truckbehörighet
  • Erfarenhet av arbetat inom liknande verksamhet
  • C-körkort och förarbevis som grävmaskinist.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.

Om du har några fler frågor om lärlingsprogrammet eller hur det är att arbeta som rörläggare på Kretslopp och vatten så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Kretslopp och vatten arbetar för att det ska vara lätt att leva hållbart. Vi arbetar med några av samhällets viktigaste grundpelare det vill säga dricksvatten, avloppsavledning och sophämtning. Förutom att se till att vardagen fungerar är vi med och utvecklar Göteborg som växer som aldrig förr. Ett av våra stora arbeten är att rusta Göteborg för ett förändrat klimat med ökade regnmängder och plötsliga skyfall. På Kretslopp och vatten arbetar ungefär 475 medarbetare med allt från att gräva i gatan till att analysera vattenprover. Här jobbar drifttekniker, ingenjörer, rörläggare, elektriker, projektledare, ekonomer, IT-tekniker, kundsamordnare, laboratorieingenjörer och många fler.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Kretslopp & vatten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga