Kretslopp & vatten · Publicerad 26 maj 2020

Arbetsuppgifter
Göteborg befinner sig i ett expansivt läge och för att möta framtidens utmaningar så behöver vi utöka vår styrka på
Anslutningsenheten med en VA-ingenjör. Enheten arbetar med frågor som rör VA-anslutningar. Här erbjuds du ett arbete som präglas av ett gott samarbetsklimat där vi stöttar varandra och nyttjar varandras styrkor och drivkrafter.

På anslutningsenheten hanteras ärenden som har med stadens framtida utveckling att göra. Vi som jobbar på enheten är experter inom alla olika typer av anslutningsfrågor och taxefrågor som berör både juridik och teknik. Vi tillämpar dagligen
VA-taxan och lagen om allmänna vattentjänster.

I rollen som VA-ingenjör ansvarar du för att ta fram underlag för nybyggnadskartor med lämplig anslutningspunkt, samt framtagning av prisuppgifter och hantering av VA-delen i bygglovsprocessen. Tillsammans med övriga VA-ingenjör kommer du att besvara anslutningsfrågor från allmänheten i telefon. Det dagliga arbetet varvas av administrativa arbetsuppgifter, problemlösning, kontakt med fastighetsägare och andra förvaltningar inom staden, samt periodvis även inspektion av de verkliga markförhållandena som vi hanterar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller KY-ingenjör gärna med inslag av VA-teknik i utbildningen. Om du har en utbildning som är riktad mot juridik och administration som exempelvis paralegal kan även det vara en lämplig bakgrund. Vi ser att du har 2 år arbetslivserfarenhet inom ett yrke som innefattar administrativa arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete, som exempelvis VVS-inspektör, VA-projektör, arbetsledare inom anläggningssektorn, eller arbete inom juridik. Koncernspråket förutsätter även att du kan göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Som VA-ingenjör behöver du vara noggrann och strukturerad då tjänsten innebär många moment och parallella processer.
Du ska ha god kommunikativ förmåga då det dagliga arbetet präglas av kundinformation där juridiska och tekniska begrepp ska förklaras för kunderna på ett pedagogiskt sätt. I rollen som VA-ingenjör är man spindeln i nätet när nya kunder ska anslutas till det kommunala Va-nätet, vilket gör att du också behöver vara självgående och kvalitetsmedveten.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2020-06-01
Referensnummer: A955609
Välkommen att söka genom att klicka på "ansök nu".

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Pernilla Larsson
Enhetschef
031-368 71 31
pernilla.larsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Facklig företrädare
Siw Samuelsson
Vision
031 - 368 27 43
siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Övrigt
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Kretslopp och vatten arbetar för att det ska vara lätt att leva hållbart. Vi arbetar med några av samhällets viktigaste grundpelare det vill säga dricksvatten, avloppsavledning och sophämtning. Förutom att se till att vardagen fungerar är vi med och utvecklar Göteborg som växer som aldrig förr. Ett av våra stora arbeten är att rusta Göteborg för ett förändrat klimat med ökade regnmängder och plötsliga skyfall. På Kretslopp och vatten arbetar ungefär 475 medarbetare med allt från att gräva i gatan till att analysera vattenprover. Här jobbar drifttekniker, ingenjörer, rörläggare, elektriker, projektledare, ekonomer, IT-tekniker, kundsamordnare, laboratorieingenjörer och många fler.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga