Ladulaas kliniska studier · Publicerad 16 apr 2019

Är du en legitimerad sjuksköterska som är motiverad att arbeta med kliniska studier? På uppdrag av vår spännande kund Ladulaas Kliniska Studier söker vi nu dig för ett 6-månaders konsultuppdrag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Ladulaas Kliniska Studier är en privat klinik som arbetar med kliniska studier på uppdrag från den forskande läkemedelsindustrin, företag som tillverkar medicinska uppfinningar eller livsmedel med hälsoeffekter. Vi utför i mindre omfattning också hälsokontroller och intygsundersökningar. Till vår välkomnande klinik söker vi en sjuksköterska till ett varierat arbete där service och omhändertagande står i centrum. Våra studiedeltagare ger av sin tid till oss. Vi erbjuder en ombonad och trivsam arbetsmiljö. Kontorsarbetstid med stor flexibilitet. Fortlöpande utbildning i samband med att vi tar oss an nya studier med nya läkemedelskandidater. Ett spännande arbete i läkemedelsutvecklingens framkant.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som sjuksköterska hos oss har du huvudansvar (Study Coordinator) för några studier och har stöttande funktion i andra.I arbetsuppgifterna ingår att ta emot studiedeltagare och utföra studiespecifika åtgärder. Varje studie har ett protokoll på engelska som anger vad som skall göras vid varje besök. Prover tas, packas och skickas till ett Central-Lab i Europa. Studieläkemedel hanteras. Allt registreras i olika studiespecifika system.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat med kliniska studier tidigare tillsammans med en ICH-GCP utbildning - men inget krav - har du rätt inställning så lär vi dig. För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara van att ta blodprov tillsammans med starka datorkunskaper. För att trivas i teamet uppmuntrar vi dig att ha en nyfiken och positiv inställning till att lösa problem och få andra att trivas. Vidare är du social, noggrann, organiserad och en god kommunikatör - flytande på svenska och engelska.

Om verksamheten

Ladulaas AB är ett privat företag som sedan 2007 arbetar med att genomföra kliniska studier på uppdrag från i första hand forskande läkemedelsföretag såsom Astellas, AstraZeneca, BMS, Boehringer-Ingelheim, GSK, Jansen Cilag, MSD, Novartis, Pfizer, Sanofi, Takeda m. fl. Vi har sedan start genomfört fler än 80 studier. Allt från medel mot nagelsvamp till preparat mot migrän och annat däremellan liggande. De SGLT2 hämmare mot diabetes typ2 som nu finns på marknaden sedan ca 2 år har vi testat hos oss med början redan 2008. Vi har varit med och tagit fram de nya blodtunnande medlen som alltmer börjar ersätta Waran. De studier vi deltar i är ofta globala vilket innebär att startmöten för studierna är förlagda utomlands, oftast i Europa. En studie kan vara från några veckor till många år. Den längsta studien vi startat håller fortfarande på. Där följer vi studiedeltagarna under 10 år. Vi finns i centrala Borås mitt emellan Textilhögskolan och Knalleland. Det ta ca 50 min med buss och kortare tid med tåg från Göteborg. Läs mer om oss: https://ladulaaskliniken.se/

Om du tror att du är den vi söker så ser vi fram emot att höra av dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 maj 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Sjuksköterska

Inga fler liknande jobb tillgängliga