Lansa Fastigheter AB · Publicerad 16 mars 2021

Om tjänsten
Lansa ägs av bolag inom Länsförsäkringsgruppen och har en stark finansiell bas och god tillgång till kapital. Fastighetsportföljen uppgår idag till ett fastighetsvärde om 3,3 miljarder samt en projektportfölj med ett värde om 3 miljarder. Bolaget är i en kraftig expansionsfas och skall nå minst 10 miljarder 2024. Tillväxten sker genom förvärv av förvaltningsfastigheter såväl som egen nyproduktion av bostäder.

För närvarande har bolaget 6 anställda och behöver nu stärka organisationen med en Controller. I rollen som Controller kommer du att rapportera till CFO men även vara ett stöd till Projektchef samt Förvaltningschef.

Arbetsuppgifter
  • Ansvar för rapportering till fastighetsprojektens styrgrupper samt uppföljning av projektbudget och prognos
  • Ansvara för budget och prognos samt uppföljning
  • Uppföljning och utveckling av verksamhets- och affärsprocesser
  • Delta i due diligence processer som stöd till Utvecklingschef och CFO
  • Ansvar för nyckeltal och benchmark mot branschen
  • Ansvar för analys av hyresgästbestånd och vakanser samt annan fastighetsrelaterad information
  • Sammanställa fastighetsrelaterad och finansiell information
Löpande redovisning sker av en extern leverantör som även gör bokslut, koncernredovisning och årsredovisningar.

Vi söker dig som
Är civilekonom/fastighetsekonom eller motsvarande och har minst 3-5 års erfarenhet av arbete som business/financial controller, gärna med inriktning mot fastigheter.

Tjänster kräver att man är driven, hungrig, noggrann och har en stark analytisk förmåga. Förmåga att leverera och avsluta. Personen skall kunna agera självständigt. Att vara en bra kravställare är viktigt då det krävs koordinering och av externa tjänsteleverantörer av teknisk och ekonomisk förvaltning. Att kunna lyfta blicken och se ett helhetsperspektiv samt förstå bolagets affärsmodell är en viktig del i rollen. Vilja att växa i takt med bolaget och ta större ansvar.

Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen är du välkommen att söka via www.jerrie.se senast den 12 april. Vid frågor kontakta gärna Pierre Sander på 0763-413 411.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Lansa är ett fastighetsbolag med ett tydligt mål att vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Genom att förvärva, förvalta och utveckla moderna bostadsfastigheter vill vi bidra med samhällsengagemang i storstadsområden och regionstäder i tillväxt. Lansa har sedan starten 2016 byggt upp ett fastighetsinnehav över hela Sverige om 3,3 miljarder kr samt en projektportfölj om ca 3 miljarder. Beståndet är idag 1300 lägenheter på nio orter i storstadsregioner och universitetsstäder i tillväxt, samt fastighetsprojekt på ytterligare sex orter. Bolaget är under pågående uppbyggnad med en kraftig expansionsstrategi. Profilen är starkt framåtriktad när det gäller utformning av framtidens bostäder med stort fokus på hållbarhet, såväl socialt som miljömässigt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga