MMT · Publicerad 18 nov 2021

"Together we make the sea transparent"

- På MMT Sweden AB arbetar en unik sammansättning av entusiaster som har möjligheten att synliggöra det osynliga. Nu finns möjligheten för dig som vill arbeta som Offertingenjör i ett mindre och sammansvetsat team där du själv kan vara med och påverka din egna utveckling. Fortsätt läs och sök redan idag då vi arbetar med löpande urval.

OM TJÄNSTEN:
MMT verkar inom offshoreindustrin för marina bottenkarteringar med syfte att kartlägga bottnar inför byggandet av marin infrastruktur, inspektioner av pipelines och andra marina strukturer på och i botten, runt om i Europa. Tjänsten är placerad på MMT:s huvudkontor i Göteborg vid Nya varvet där dem sitter i fantastiska lokaler precis vid vattnet!

MMT är under en transformativ fas då dem nyligen blev en del av det globala företaget Ocean Infinity. Företaget står inför en spännande resa som innefattar automatisering och digitalisering vilket i sin tur kommer revolutionera hela branschen. Du får vara en del av ett världsledande robotikföretag inom den marina branschen som använder autonoma teknologier för att fånga havsdata. I takt med detta behöver MMT expandera och söker nu dig som vill anta rollen som Offertingenjör.

Teamet består av 7 kompetenta och härliga Tender Managers, varav fyra sitter i Göteborg och tre i UK. Som Offertingenjör kommer din initiala och huvudsakliga uppgift vara att stötta kollegorna i teamet i deras dagliga arbete, med vikt på administration. Det kan handla om att förbereda underlag som skall skickas till kund där hälsodeklarationer, vaccinationsintyg, HSEQ-dokument och referenslistor skall finnas med. På sikt finns all möjlighet att avancera och ta rollen som Tender Manager, då kommer du vara delaktig i hela anbudsprocessen från inkommande upphandling till att lämna slutanbud.

Här listat några exempel på hur vardagen kan se ut:
 • Supportera Tender Managers i det dagliga arbetet. Kan handla om att ta fram HSEQ-underlag och referenslistor som formateras efter kundens önskemål.
 • Ansvara för förfrågningar som kommer in och koordinera till rätt person internt.
 • Göra ekonomiska kalkyler och analyser för att kostnadsberäkna.
 • Kommunicera med kund och interna på MMT, både via möten, telefon och mail.
Då det naturliga steget är att på sikt anta rollen som Tender Manager kommer du göra kundbesök och förhandla med kunder runtom i Europa. Då koncernspråket är engelska är det självklart viktigt att du är bekväm med det, med fördel har du tidigare studerat eller bott utomlands.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en utbildning från universitet eller högskola med teknisk inriktning.
 • Har ett tekniskt intresse och med fördel för den marina världen, för att förstå tekniker och experter inom MMT.
 • Är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på båda engelska och svenska.
 • Har god kunskap inom Officepaketet för att göra kalkyler och presentationer.
För denna tjänst sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som noggrann och ansvarstagande samt har ett intresse för siffror och detaljer. Vidare ser vi att du är van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, och trivs med att ha tydliga mål och deadlines. Du har lätt för att kommunicera med andra och räds inte att ta kontakt med nya medarbetare eller kunder.

OM KUNDFÖRETAGET:
MMT provides the Oil & Gas, Renewable Energy and Interconnector industries with high-resolution marine surveys, asset integrity and construction support. In addition, we support governments, companies, organizations and investors in exploring the seafloor. To date, we have surveyed in the North Sea, Atlantic Ocean, Bay of Biscay and Gulf of Mexico.

Our teams of highly skilled and experienced specialists are determined to provide the most committed and best service on the market. We develop new processes and equipment-based on the latest technology-in order to meet and exceed every client’s expectations. Läs gärna mer om MMT här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday med ambitionen att du efter en tid blir direktanställd på MMT.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Startdatum: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Placering: Göteborg, Nya Varvet
 • Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga