MMT · Publicerad 15 mars

Friday söker för MMT:s räkning en nyexaminerad ingenjör till deras Operationsavdelning som ansvarar för att supportera och tillhandahålla högteknologisk utrustning och mjukvara för deras pågående sjömätningsprojekt. Långsiktigt är ambitionen att man kommer få en mer senior roll där man förväntas vara pådrivande vad gäller utveckling och förbättringar samt ta ansvar för vissa delar inom operationsavdelningen.

Arbetet sker i en grupp av fem personer från MMT:s huvudkontor i Göteborg, Nya varvet.

Det här är en tjänst för dig som är i början av din karriär och har ett stort tekniskt intresse samt har en avklarad teknisk utbildning och besitter brett tekniskt intresse och kunskap för såväl mjukvara som hårdvara. Du har självklart ett intresse och kanske redan lite kunskap av marin mätteknik.

OM TJÄNSTEN:
Projekten är inom offshoreindustrin för marina bottenkarteringar med syfte att kartlägga bottnar inför byggandet av marin infrastruktur, inspektioner av pipelines, vindkraftsparker och andra marina strukturer på och i botten, runt om i Europa.

Projektens storlek kan variera från några dagar till år och av skiftande komplexitet. Siktet för dig ska vara inställt på att bli teknisk expert kring den tekniska utrustning som används i deras projekt, såväl hård- som mjukvaran de använder ombord på MMT:s båtar vid sjömätningar (den här tjänsten är 100% på deras huvudkontor i Göteborg).

Arbetsplatsen präglas av ett öppet och innovativt klimat med fräscha kontorslokaler med havsutsikt. På MMT finns goda chanser till utveckling och du får möjlighet att arbeta med kunniga kollegor i en företagskultur som uppmuntrar dedication, innovation, commitment and efficiency.

Som Junior Operations Technical specialist kommer du bland annat att arbeta med:
 • Skapa och konfigurera DPR-rapporter (Daily Progress Reports) till kunder för varje projekt och båt
 • Uppdatera och Administrera MMT:s Procedurer
 • Sätta samman MAC-Rapporter (Mobilisation & Calibration Reports)
 • Audits av underkonsulter, att procedurer och krav stämmer
 • Uppdatera Mallar för hur teknisk utrustning kalibreras inför projekten
 • Uppdatera MMT:s interna wiki med information
 • Administrera konsultprofiler och dokument på MMT:s intranät
 • Behjälplig med att skriva tekniska inköpsordrar
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en avklarad universitetsexamen (lägst B.Sc.) från universitet eller högskola med teknisk inriktning
 • Brinner för att förstå hur och varför viss teknik används för specifika sjömätningsprojekt
 • Har lätt att förstå och ta till dig ny teknik och nya metoder samt har intresse för den marina världen
 • Talar och skriver felfritt på engelska och svenska
 • Du kan vara nyexaminerad eller arbetat några år under eller efter studierna i linje med din utbildning
 • Är meriterande om du har kunskaper eller erfarenhet inom offshore och/eller sjömätningar
 • Som person behöver du vara vetgirig, benägen att vilja lära dig teknik och utrustning för sjömätningar
För denna tjänst sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som noggrann, ansvarstagande och har ett driv av att vara självgående. Vidare ser vi att du är van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, och trivs med att ha tydliga mål och deadlines. Du har lätt för att kommunicera med andra och räds inte att ta kontakt med nya medarbetare eller kunder.

OM KUNDFÖRETAGET:
MMT är ett världsledande företag inom sjömätning, maringeologi, positionering och bottenkartering med 250 medarbetare med specialistkompetenser inom maringeologi, marinbiologi, teknik och sjöfart. Huvudkontoret är beläget på Nya Varvet i Göteborg och de finns även i England och Norge. MMT undersöker havsbottens topografi, djupförhållanden från vattenytan ner till havsbotten och berggrunden. Med hjälp av fartyg som är utrustade med högteknologisk utrustning och en lång rad specialister samlas data in, analyseras och redovisas i webGIS och traditionella kartor. MMTs kunder, så som oljebolag, marina vindkraftsparker, kabelföretag och sjöfartsverk, använder underlaget för beslut i marina infrastrukturprojekt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunds sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd av kunden.

STARTDATUM:
Under våren eller Enligt överenskommelse

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Placering: Göteborg, Nya Varvet (fantastiska lokaler precis vid vattnet)
 • Kontaktuppgifter: Mattias Isik
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Sökord: geovetenskap, teknik, lantmäteri, offshore, geodesi, mätteknik, MMT, koordinator, survey, maringeologi, marinmättekning, sjömätning, multibeam, sidescanner, koordinatsystem, geofysik, system
+ Läs mer om jobbet