MQ Holding AB · Publicerad 27 sept

Vi söker en chef Business Control/IR med stort intresse för analys och rapportering som vill anta utmaningen att leda och utveckla MQs controller- och IR funktion. Du kommer ha personalansvar för en controller och rapportera till CFO.

I din roll som chef Business Control/IR kommer du, med stöd av övriga controllers, att arbeta nära ledningsgruppen vad gäller analyser, budget och prognos. Du ansvarar för den interna uppföljningen och den övergripande analysen av MQ. Vidare arbetar du även med IR och den externa rapporteringen till NASDAQ OMX. Du bidrar med och utvecklar ekonomistyrningen och skapar struktur i takt med att bolaget växer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • ansvara för intern rapportering och uppföljning
  • ansvara för den finansiella delen i affärsplanen
  • analyser och stöd till ledning och operativ verksamhet
  • operativt arbeta med budget- och prognosprocessen
  • ansvara för framtagande och utveckling av uppföljning och rapporter
  • initiera och delta i förbättrings- och förändringsprojekt
  • proaktivt driva lönsamhets- och kostnadsanalys
  • ansvara för extern rapportering, planera rapportdagen och producera allt innehåll
För att lyckas i rollen tror vi att du är en analytisk person med god kommunikativ förmåga. Du har ett utpräglat sinne för affärer med fokus på ekonomistyrning, verksamhetsuppföljning och rapportering. Du är ansvarstagande, driven och är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Vidare har du en akademisk utbildning och gärna 5-10 års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete alternativt ekonomichef i medelstort företag. Meriterande är erfarenhet från revisionsbyrå samt erfarenhet från IR frågor i börsbolag. Du har naturliga ledaregenskaper och väl utvecklad förmåga att skapa relationer i hela organisationen.

I denna rekrytering samarbetar MQ med Jerrie och har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på 0763-413 411. Intervjuer sker löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast den 9 oktober.
+ Läs mer om jobbet