Meritmind AB · Publicerad 19 sept

Är du ekonom och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Meritmind söker just nu dig som vill jobba som konsult ute hos vår kund i ett uppdrag som startar i oktober och pågår till slutet av december. Uppdraget är inriktat mot treasury och du kommer, tillsammans med övriga berörda aktörer, organisera och driva byte av bank både centralt och lokalt. Det innebär att vara koncernens kontaktperson mot banken för att planera och genomföra bytet.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Bankkonton i lokala respektive koncernvalutor
  • Fullmakter för att hantera betalningsflödet i nya banken
  • Limiter i koncernkontostrukturen
  • Organisera/samordna kommunikation med intressenter inom koncernen och i lämplig omfattning ut mot intressenter (främst kunder)
  • Upplägg av lämplig lånestruktur
  • Upplägg och hantering av säkerheter
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med utbildning inom ekonomi som har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, framförallt av bankbyte. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I rollen som treasuryekonom ser vi dig som är driven och strukturerad med god kommunikativ förmåga då du fungerar som kontaktperson mellan företaget och banken. För att trivas i konsultrollen är det viktigt att du har en utvecklad känsla för affären och verksamheten, att du har en god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet samt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i utmanande uppgifter.

Placeringsort: Göteborgsområdet

Om Meritmind AB

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget som grundades år 2000 har idag mer än 200 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015 och 2016.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga