Nexer Recruit · Publicerad 1 sept 2021

Hos MacGregor erbjuds du möjligheten att arbeta på ett världsledande globalt bolag med fokus på din professionella utveckling. Vi söker nu en ledare för sektionen Control Systems. Här erbjuds du en viktig och spännande arbetsroll som är direkt avgörande för företagets resa framåt. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Din vardag
MacGregor formar offshore- och marinindustrin genom att erbjuda världsledande tekniska lösningar och tjänster. Som ansvarig för sektionen Control Systems inom affärsområdet Cargo Access Solutions (CAS) kommer du leda ett team om ca 10 personer bestående av el-, hydraulik- och automationsingenjörer som arbetar i olika kundprojekt. Utöver ditt dagliga personalansvar kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av planering, uppskattning och uppföljning av kundleveransprojekt samt utveckling av sektionen och dess processer, verktyg etc.

Tjänsten innefattar även:
  • Budgetansvar
  • Kommunikation med de andra sektionscheferna och övriga funktioner i företaget såsom Supply Chain och After Sales
  • Aktivt arbete för att utveckla och introducera nya standardiserade elektriska och hydrauliska konstruktioner
  • Samverkan med övriga designkontor utomlands, i Polen, Kroatien och Kina m.fl.
Du kommer att rapportera till Director Engineering och arbeta tätt tillsammans med ledningsgruppen inom CAS Engineering. MacGregor befinner sig i en fas med utveckling av deras produkter samt olika digitaliseringsprojekt och du kommer att ha en viktig roll för att ta sektion till nästa nivå.

Vi söker dig som har:
  • En högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik, elektroteknik eller liknande
  • Minst 5 års erfarenhet av att designa elektriska/hydrauliska kontrollsystem
  • Tidigare erfarenhet av att leda personal och/eller projekt
  • Obehindrade kunskaper i engelska och svenska, både vad gäller skrift och tal
  • Det är meriterande om har tidigare erfarenhet av offshore-/marina sektorn
I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa i rollen är det viktigt att du är en coachande ledare med goda planeringsegenskaper. Vidare är du tydlig i din kommunikation och drivs av att bygga starka relationer till dina kollegor.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Christian Nodelijk på christian.nodelijk@nexergroup.com alternativt 073-085 32 31.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer anställas av MacGregor.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
MacGregor är världsledande inom intelligent gods- och lyfthantering för marin- och offshore-industrin genom produkter, lösningar och tjänster från en stark produktportfölj bestående av MacGregor, Hatlapa, NMF, Porsgrunn, Pusnes, Rapp, Triplex och TTS. Designed to perform with the sea.

Skeppsbyggare, redare och operatörer kan optimera lönsamhet, säkerhet, produktivitet och miljömässig hållbarhet under hela livscykeln genom ett nära samarbete med MacGregor. www.macgregor.com

MacGregor är en del av Cargotec. År 2020 var Cargotecs (Nasdaq Helsingfors: CGCBV) omsättning totalt cirka 3,3 miljarder euro och antalet anställda är ca. 11 500 personer. www.cargotec.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga