Nouryon · Publicerad 30 nov

Responsibility

Brinner du för ständiga förbättringar inom processindustrin?
Kan du leda och drivs av att se andra växa?
Vill du arbeta i en organisation som prioriterar hälsa-, säkerhet- och miljöfrågor - på riktigt?

Vi på Nouryon är en världsledare inom specialkemi. Våra produkter finns i tillverkning av bl.a. plast, papper, byggmaterial och hygienartiklar. Vi spelar på så vis en viktig roll i vardagslivet för människor över hela jorden. Nu söker vi efter en produktionschef för 12 månaders vikariat till vår Pulp and Performance Chemicals organisation i Bohus, 10 minuter med tåg från Göteborg.

I rollen som produktionschef ansvarar du för att leda och fördela arbetet i en av våra fyra fabriker på anläggningen. Fabriken tillverkar väteperoxid och är en lukrativ affärsenhet. I ditt team ingår roller som produktionssupport, servicetekniker och direkt-/indirektrapporterande processoperatörer. Vi har under de senaste åren haft stort fokus på ständiga förbättringar och Lean Production. Du får därför möjlighet att arbeta i en organisation som är lyhörd för förbättringsmöjligheter och som står redo att fortsätta utveckla och effektivisera sina processer. Vidare kommer du att ansvara för att vi når våra högt uppsatta mål inom hälsa, säkerhet och miljö (HSE) samt arbeta med Process Safety Management (PSM).

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Ansvara för medarbetare och indirektrapporterande, leda och fördela det dagliga arbetet genom visual management
 • Aktivt styra produktionen och stötta serviceoperatörer, processoperatörer och skiftledare i den dagliga produktionsverksamheten
 • Delaktighet i underhåll och planering av underhållsstopp på avdelningen
 • Skyddsronder på avdelningarna samt dokumentation och uppföljning
 • Arbeta med ständiga förbättringar, t.ex. 5S
 • Ansvara för fabrikens certifiering för tillverkning av läkemedel, Good Manufacturing Practice (GMP)
Job Requirements
 • Civil- eller högskoleingenjör inom kemiteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Några års erfarenhet ifrån kemisk processindustri, gärna ifrån en ledande position
 • God kännedom om processäkerhet och riskhantering
 • Goda skriftliga och verbala kunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet ifrån att arbeta enligt Lean
Varför Nouryon?

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information

Detta är en tidsbegränsad anställning på heltid t.o.m. 31 december 2019 med placeringsort Bohus. Du kommer att rapportera till Fabrikschefen för Väteperoxid. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Peter Hansson, Fabrikschef, +46 709577126.

För mer information om vår rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta Matilda Bolin, rekryterare, +46 70-9577134.

För fackliga frågor är du välkommen att ringa +46 31 58 70 00 och fråga efter:

Akademikerklubben, Emma Lundin
Unionen, Helene Rosenlund
Ledarna, Ronny Knutsson

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@nouryon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget

Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.

Nouryon Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 32 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom Nouryon, en ledande producent av specialkemikalier.

Följ oss på LinkedIn och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga