OptiGroup · Publicerad 12 aug 2019

OptiGroup är en internationell ledande business-to-business-distributör med huvudkontor i Göteborg. Vi är specialiserade på att leverera produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och förser dig med allt du behöver för att driva ditt företag mer framgångsrikt. OptiGroup-bolagen stödjer över 110 000 kunder i 19 länder runtom i Europa.

Vi söker nu vår nya Manager Group Accounting som vill vara med oss på vår förändringsresa och ta det övergripande ansvaret för koncernredovisningen. Som Manager Group Accounting hos oss får du en central roll i vilken du är med och påverkar den framtida utvecklingen i koncernen. Du bidrar med din kompetens och erfarenhet och med en vilja att kontinuerligt utveckla rutiner och processer. I din roll har du personalansvar för tre engagerade och självgående medarbetare samt arbetar nära och rapporterar till vår Director Finance.

Ansvarsområden:
 • Övergripande ansvar för all koncernredovisning och konsolidering av ett stort antal europeiska dotterbolag i enlighet med IFRS
 • Extern rapportering och bokslutsarbete
 • Årsredovisning och kvartalsrapporter
 • Tillsammans med koncernens Business Controller ansvar för rapportering och konsolidering av budget och forecast för koncernen
 • Delaktig i och stöd till ledningen vid förvärv
 • Koordinering av koncernens revision
 • Komplexa internationella skattefrågor
 • Ansvar för transfer pricing
 • Ägarskap för vårt koncernrapporteringssystem Hyperion (HFM) och att säkerställa dess pålitlighet och effektivitet
 • Analysarbete
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har arbetat flera år med kvalificerat redovisningsarbete och som har ett genuint intresse för redovisning. Du har god kunskap inom koncernredovisning och IFRS samt är van att arbeta i en internationell miljö. Har du erfarenhet av börsnoterade bolag och haft personalansvar, är det meriterande.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen ser vi att du är en analytisk och självgående person med en egen drivkraft och ett proaktivt förhållningssätt. Du är affärsmässig och ansvarstagande samt har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. I ditt arbete har du ett öga för detaljerna samtidigt som du har en god överblick över helheten. Är du en person som trivs i och söker ett arbete i en föränderlig och utvecklande miljö är detta tjänsten för dig!

Vi erbjuder

Du kommer att arbeta på vårt huvudkontor som finns i nya lokaler i Mölndal. Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell miljö på ett företag i förändringsfas, där en utveckling innefattande förvärv och förändring är en del av vardagen.

Om OptiGroup

OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice Solutions, Industrial Solutions, Printing & Creative Solutions och Retail & Reseller Solutions. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder.

www.optigroup.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar OptiGroup med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, på 070-5131622. Intervjuer och urval kommer att ske från 19 augusti. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Manager Group Accounting, Group accountant, Group Accounting Manager, Koncernredovisningschef, Koncernredovisningsansvarig, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga