Optivasys · Publicerad 29 jan

Tar du examen i vår inom system-/datavetenskap? Vill du starta din karriär som webbutvecklare och vara med och utveckla framtidens beslutsstödslösningar? Optivasys som är ett av bolagen i Visma-koncernen söker nu en webbutvecklare med placering i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

På Visma brinner vi för att effektivisera våra kunders vardag. Vi utvecklar, säljer och implementerar mjukvara som syftar till att förenkla och automatisera affärsprocesser. Våra IT-system täcker flertalet spännande affärsområden, bland annat business intelligence, ekonomi, inköp, upphandling, ERP & HRM. Vi erbjuder även konsult- och utvecklingstjänster för våra kunder. Optivasys som är en del av Visma fokuserar på Data analytics och Visualization baserat på Qliks lösningar. Vi söker nu en Data Warehouse-konsult som vill vara med på vår tillväxtresa.

Här kommer du att få vara med och utveckla innovativa lösningar mot i första hand Qliks plattform för att utöka funktionaliteten i Qliks produkter. Du kommer att ingå i ett team som besitter djup kunskap i beslutsstödsplattformen Qlick Sense. Vidare innebär rollen att du kommer bli delaktig i allt från gränssnittsdesign till arkitektur. Din roll kommer både innebära interna projekt och konsultativ direkt mot kund. Om du lockas av en fri och IT-intensiv roll som genomsyras av omväxling tror vi att du kommer trivas väldigt bra hos oss!

Vi söker dig som:
  • Har en kandidat och/eller masterexamen inom data/systemvetenskap eller annat relevant område
  • Grundläggande kunskap i JavaScript/ HTML/ CSS
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system och utveckling av användargränssnitt
  • Talar svenska och engelska obehindrat
  • Kännedom och intresse för Business Intelligence är meriterande
Vi tror att du som söker rollen tycker om att hålla dig uppdaterad inom webbområdet och har ett intresse av datavisualisering och design. Då rollen till stor del innebär arbete mot kund är det viktigt att du har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Vidare ser vi att du har ett helhetsperspektiv på affären och tar hänsyn till såväl kundens behov som gruppens och koncernens mål. För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du motiveras av att arbeta kundnära, självständigt och konsultativt. I din roll är du ofta länken mellan kunden och interna funktioner. Att våga ta initiativ, vara lyhörd och ha en målinriktad approach är därför egenskaper vi värderar högt.

Sista ansökningsdag är söndag 10 mars, räkna med att höra från oss kort därefter!

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att i första hand kontakta Johanna Persson; johanna.persson@optivasys.se

Vad erbjuder Visma?

På Visma har vi stort förtroende för juniora talanger. Vi är övertygade om att du som nyexad har mycket att tillföra vår koncern, likväl som att du hos oss får möjlighet att arbeta nära seniora och kompetenta ledare och kollegor som kan bidra till din utveckling. På Visma äger vi hela värdekedjan, från produktutveckling till slutgiltig leverans till kund. Vi har över 800.000 företagskunder i både privat och offentlig sektor. Detta skapar möjlighet till många framtida karriärvägar och utveckling i olika riktningar beroende på vad just du brinner för! Den här rekryteringsprocessen är en del i vår gemensamma graduate-satsning där du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter över bolagsgränserna och lära känna Visma ur ett bredare perspektiv.

Vår starka tillväxt, vår lönsamhet och våra konkurrenskraftiga villkor är något vi är stolta över. Som en av Europas ledande IT-koncerner är det för oss självklart att ligga i framkant inom morgondagens mjukvara för effektivare företag. Vi är idag ledande inom Cloud-teknologi och en stor del av koncernens omsättning återinvesteras årligen i R&D. Just nu pågår det bland annat ökade satsningar inom machine learning, artificiell intelligens och big data i syfte att ytterligare effektivisera våra kunders affärsprocesser.

Vill du vara med oss på denna resa?
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 000 anställda, över 800 000 kunder och en omsättning på 8 537 miljoner norska kronor under 2017 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare