Räddningsmissionen (ny logga) · Publicerad 29 juni 2021

Tycker du om att axla rollen både som expert och som ledare? Drömmer du också om en stad där ingen lämnas utanför och vill vara en del i en verksamhet med stort driv, engagemang och hjärta? Då ska du fortsätta läsa!

Räddningsmissionen är en innovativ organisation som befinner sig i en expansiv fas. Med detta växer behovet av utveckling inom redovisningsområdet. Det är en spännande organisation i skärningspunkten mellan kyrka, kommunen och näringslivet. Vi har en komplex intäktsstruktur där vi kan sägas bestå av två delar: den ena är verksamheter som finansieras av insamlade medel, bidrag och projektmedel medan den andra är verksamheter som finansieras av det offentliga i upphandlade avtal. Organisationen vilar på kristen grund och vi arbetar varje dag med visionen: "ett värdigt liv för alla".

Som redovisningsansvarig ansvarar och leder du arbetet med det löpande redovisningsarbetet inklusive bokslut och rapportering. Du är en del av organisationens ekonomiteam och ansvarar för förvaltning och utveckling av Räddningsmissionens bokslutsprocess. Tillsammans med Ekonomichef och Controllers deltar du i verksamhetens budget och prognosarbete. Du fungera också som bollplank i en expertroll avseende redovisning, skatt och moms för ledning och verksamheten. Tillsammans med ekonomichefen utbildar och coachar du verksamhetens ledare och personal inom redovisning och ekonomistyrning.

Vi letar efter dig vill arbeta med att stödja organisationens expansion och utveckling av nya verksamheter. Du är trygg i att dela med dig av din kunskap och är villig att pröva nya vägar allt eftersom organisationen växer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningsansvarig:
 • Tillsammans med övriga medarbetare sköta den löpande redovisning samt månatligt bokslut
 • Planera och driva arbetet med årsbokslut och årsredovisningsarbetet
 • Utveckla verksamhetens redovisningsstruktur tillsammans med ekonomichefen
 • Ansvara för redovisningsmodulerna i Räddningsmissionens enheters ekonomisystem
Vi söker dig som har:
 • Minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom redovisning och bokslut
 • Noggrannhet, förmåga att organisera och strukturera administrativa områden samt leda och coacha medarbetare
 • Intresse och förmåga att driva utveckling inom administrativa processer i blandad och komplex verksamhetsstruktur
 • God teoretisk kompetens inom K3-regelverket och tillämpning inom bolagsredovisning och motsvarande för ideella föreningar
 • Kompetens inom koncernredovisning
 • God kompetens inom skatt och momshantering
 • God kompetens inom olika typer av redovisningssystem (Hogia Ekonom, Fortnox)
 • Mycket god kompetens i Office paketet
 • Hög servicekänsla


Personliga egenskaper:

För att trivas på Räddningsmissionen behöver du vara trygg i din kompetens och generös med din kunskap. Du är nyfiken till din natur och ser det som en utmaning att sätta dig in i alla bolag och projekt som Räddningsmissionen bedriver. Du är kommunikativ och förtroendeingivande samtidigt som du också är lyhörd och kan lyssna till såväl ledning som medarbetare.

Det är meriterande om du har förståelse för arbete i ideellt präglade organisationer och socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.

Vad erbjuds du hos Räddningsmissionen?
 • Som Redovisningsansvarig får du vara med om en utvecklingsresa och du blir en viktig del i denna.
 • Du blir en del av en organisation med ett syfte att skapa ett medmänskligare samhälle, tillsammans med drivna, engagerade och kompetenta medarbetare
 • En arbetsplats som genomsyras av generositet, glädje och ödmjukhet.
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Vi följer kollektivavtalet för Vård och omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Om Räddningsmissionen:

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, att alla människor har rätt till ett värdigt liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också arbetstränande och volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Läs gärna mer på vår hemsida https://raddningsmissionen.se/

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Räddningsmissionen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Redovisningsansvarig"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga