SJR · Publicerad 22 mars 2021Lundgrens Sverige AB representerar produkter från världsledande tillverkare inom slang och industrigummi och producerar kundanpassade och konfektionerade lösningar efter kunders önskemål. Vi lagerför marknadens bredaste sortiment av slang och slangtillbehör, gummi, kem-produkter, hydraulik, packningar, O-ringar, tätningar och silikongummi. Lundgrens omsätter ca 350 MSEK och har 120 anställda.

Lundgrens ingår i Beijer Tech AB, en grupp specialiserade bolag som samarbetar för att göra den nordiska industrin mer konkurrenskraftig. Vi är en flexibel och snabbfotad organisation som alltid står redo att tillgodose kundernas önskemål. Beijer Tech representerar några av världens ledande tillverkare och erbjuder genom sina dotterföretag förädlade, kundanpassade lösningar inom produktområdena ytbehandling, gjuteri, stål- och smältverk, flödesteknik och industrigummi.

Beijer Tech ingår i sin tur i den börsnoterade koncernen Beijer Alma.

Då vår nuvarande Ekonomichef går vidare inom organisationen söker vi nu en ny nyckelspelare till vår verksamhet! Som ekonomichef hos Lundgrens får du nyttja din kunskap och erfarenhet till att axla helhetsansvaret för ekonomifunktionen. Du kommer arbeta operativt nära verksamheten, samtidigt som du ingår i ledningsgruppen där du tillför ett värdefullt ekonomiskt perspektiv. Till din hjälp har du tre medarbetare på ekonomiavdelningen. Tjänsten rapporterar till VD samt moderbolag Beijer Tech.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef:
  • Ansvar för redovisningsprocessen med löpande redovisning, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Koncernrapportering
  • Momshantering, skatt och deklarationer
  • Budget- och prognosarbete
  • Lagerredovisning
  • Proaktivt bistå med analys och verksamhetsuppföljning
  • Personalansvar för tre personer
Kvalifikationer och erfarenhet

För att lyckas i rollen som Ekonomichef ser vi att du har minst 5 års erfarenhet av liknande roll inom ekonomistyrning samt har högskoleexamen inom ekonomiområdet. Du har erfarenhet och intresse av att leda personal. Du är trygg i redovisning och har erfarenhet av bolag med lagerhantering. Vidare har du mycket goda kunskaper i excel och har generellt mycket goda kunskaper i affärssystem, har du erfarenhet av Business Central (fd navision) är detta meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har förmåga att bygga relationer. Vidare är du prestigelös och trivs i en bred roll. Självklart är du även noggrann och analytiskt lagd och håller alltid dina deadlines!

Vi på Lundgrens erbjuder dig möjligheten att vara en del av en välmående och jordnära organisation med planer för tillväxt, digitalisering och utveckling! Vi har vårt kontor i Sisjön för totalt 40 medarbetare, här finns egna kontorsrum samt ett av våra lager. Våra medarbetare på Lundgrens är engagerade och vi ser vår goda stämning som ett kvitto på god arbetsmiljö, bra medarbetarinflytande och en konstruktiv atmosfär.

Ansökan

I denna rekrytering har Lundgrens valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Hellström på 0704-71 59 07. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomichef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
21 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga