Sapa Profiler AB · Publicerad 26 okt

Är du en självgående och resultatinriktad säljare med tekniskt intresse som värdesätter att arbeta i ett välrenommerat företag? Har du förmåga att se helheter i komplexa processer, ett innovativt tänk och med affären i fokus? Varmt välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande!

Arbetsuppgifter

Som utesäljare vid Sapa Profiler AB arbetar du målinriktat och strukturerat med att utveckla dina kunder långsiktigt. Arbetet innebär omfattande kundkontakt med ansvar för att identifiera kundbehov, komma med innovativa förslag till lösning, göra kalkyler, skriva offerter och förhandla. I ditt ansvar ligger att självständigt utveckla försäljningen via bearbetning av nya och befintliga kunder inom ditt distrikt, vilket sträcker sig från Göteborg ner till Skåne.

Förväntningarna på dig som säljare är att du har kundrelationen och affären i fokus, ser till att vara ute hos kund frekvent samt genererar resultat! Därtill att du är mån om ett gott samarbete internt, att du är kommunikativ och bidrar till en fortsatt hög trivsel.

Arbetet är mycket självständigt och resultatorienterat vilket ställer höga krav på personligt driv och engagemang, en positiv attityd och viljan att nå resultat. Företaget har en gemensam budget som är nedbruten per säljare och distrikt, där du ansvarar för att nå din säljbudget.

Tjänsten innebär dessutom att man deltager på mässor och andra events förutom resor i det dagliga. Du behöver därför vara öppen för att övernatta på hotell då och då.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av tekniskt försäljning och förhandling helst mot industri samt en förmåga att läsa ritningar och kalkyler. Har du en högskoleexamen inom ekonomi eller teknik är det meriterande, men inte ett krav. Datavana är ett måste då allt dokumenteras i vårt affärs- samt CRM system och givetvis har du också giltigt körkort.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sapa är en världsledande leverantör av aluminumlösningar. Vi formar en hållbar och lättare framtid genom global räckvidd och lokal närvaro inom strängpressade aluminiumprofiler, byggsystem och precisionrör. Vi har 23.000 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Sapa Profiler AB, den svenska profilverksamheten, är marknadsledande i Sverige. Sedan 1963 har Sapa utvecklat, tillverkat och marknadsfört aluminiumprofiler. Vid våra fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar vi profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher; hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport med mera. Tillsammans med vår kvalificerade lokala tillverkning kan vi samtidigt erbjuda de totala resurserna hos en global tillverkare och teknisk support i världsklass. För oss är miljö och hållbarhet nödvändigt för att säkra framtiden. Idag är Sapa världens största tillverkare av aluminiumprofiler med fokus på att utveckla kreativa lösningar baserade på aluminium som skapar ett mervärde för kunderna.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi, Försäljning
Rekryteringen hanteras av
Poolia