Sigma IT · Publicerad 17 dec 2020

Sigma satsar stort på Cybersecurity och söker erfarna specialister inom området som vill vara med och bygga upp en helt ny verksamhet från grunden. Vi söker dig som varit med ett bra tag i branschen och nu ser fram emot att få själv vara med och forma en specialistenhet inom Cybersecurity där du får dela med dig av dina erfarenheter och utmanas av duktiga kollegor!

Cyber Security, CyberSecurity, Cyber Security Consultant, Cyber Security Analyst, Security Engineer, Security Architect, Chief Information Security Officer, CISO, Information Security Analyst, IT Security Engineer, IT Security Consultant.

Hur ser rollen ut?
I din roll kommer du att vara en del av vårt nystartade affärsområde Cybersecurity. Du får möjlighet att vara med från början och vara med att påverka utformningen av vårt erbjudande till kund och även prägla byggandet av verksamheten.

Som specialist hos oss kommer du att både vara delaktig i kundprojekt hos kund så väl som arbeta tillsammans med andra kollegor för att driva och utveckla vårt Cybersecurity erbjudande. Du är en av dem som kollegorna vänder sig till med frågor och du tar en aktiv roll i att vägleda både kunder och kollegor för att säkerställa att ett högkvalitativt slutresultat och en nöjd kund.

Då vi är i en uppbyggnadsfas kommer din roll även att innebära en del kundbesök där du träffar potentiella kunder. I dessa möten är du den som har specialistkunskapen inom säkerhetsområdet. Du hjälper till att översätta kundens behov till ett affärsförslag med en lösning som du med kollegor tillsammans levererar till kund. För rätt person finns det goda möjligheter att växa in i en roll med mer ansvar då vi ska fortsätta växa med fler stjärnskott till vårt team. Givetvis ser vi till att ha roligt på jobbet och delar med oss av vår kunskap till våra kollegor, både inom vårt eget område så väl som till våra andra kollegor på Sigma. Vi arbetar tillsammans som ett lag och ställer upp för varandra!

Tjänsten är placerad i Göteborg eller Stockholm. Vid behov kan även placering finnas på våra andra kontor runtom i landet, exempelvis Malmö, Örebro eller Jönköping. Både vi och våra kunder finns representerade över hela landet (och i utlandet).

Vem är du?
Du är en erfaren Cybersecurity Specialist med mångårig erfarenhet från IT-branschen, antingen inom teknik eller strategi/management. Du är van vid att sätta dig in i kundens verksamhet, oavsett om det handlar om ett mellanstort lokalt företag eller en global koncern med tusentals anställda. I dialog med våra kunder vet du vilka frågor du ska ställa för att bilda dig en uppfattning om nuläget och med hjälp av din domänkunskap kan du omsätta detta i praktiska lösningar som ger våra kunder ett mervärde. Du har minst gymnasial utbildning och behärskar både svenska och affärsengelska obehindrat i både tal och skrift.

Rollen kräver att du kommunicerar med både tekniska specialister, beställare och ledningsgrupper - det är viktigt att du kan kommunicera på ett sätt som är anpassat efter den du pratar med. Du är ansvarig för att driva ditt eget arbete framåt och eftersom vi är en expansionsfas blir det i många fall snabba beslut.

Du bör även känna igen dig i några av nedanstående punkter
  • Utbildning/certifierad inom IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet
  • Erfarenhet av ISO/SAE 21434 och/eller ISO/IEC 27001
  • Arbetat med CIS-Controls och/eller PCI/DSS
  • Införande av ledningssystem för informationssäkerhet
  • Arbetat med att definiera policies, processer eller riktlinjer för säkerhet
  • Erfarenhet av compliance, gap-analyser eller audits
  • Erfarenhet av att bedöma leverantörers mognad och förmåga gällande säkerhet
  • Erfarenhet av att bedöma och kvantifiera risker inom IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet
  • Vikten av säkerhet i systemutveckling, Security By Design
Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail.
Du som har frågor om tjänsten eller om Sigma får gärna maila till Tech Recruiter Kristoffer Morsing, kristoffer.morsing@sigma.se.
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i ett företag där vi lever vår vision om att bidra till en bättre morgondag. Vi agerar nu och driver den digitala revolutionen framåt. Vi ser möjligheten i att utmana status quo och tillsammans med våra kunder utforma framtidens teknik. Det handlar om spetskompetens kombinerat med möjligheten att drömma. Att arbeta tillsammans med människor som skapar wow! Det är så vi gör skillnad.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Det är nära till dem som fattar besluten och du kan vara med och påverka. När du jobbar hos oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige men även internationellt och där du har stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Vi finns i åtta länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda Tech konsultföretag med 5000 medarbetare i fjorton länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och vi har även ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life, Pink Programming, Kodcentrum och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga