Sigma IT · Publicerad 12 jan 2021

Solution Architect / Solution Manager

Vi söker nu en Solution Architect / Solution Manager till vårt nystartade affärsområde Smart Industries i Göteborg. Detta är en senior konsultroll där du arbetar med att på uppdrag av våra kunder ta fram, analysera och implementera digitaliseringslösningar. Läs vidare nedan!

Digitalisation, Transformation, Smart Factories, Smart Commercial Buildings, Smart Logistics, Smart Cities. IoT, AI, Data Analytics. Solution Sales, Integration, Visualization, Vision, Simulation

Hur ser rollen ut?

Smart Industries är ett helt nytt koncept inom Sigma IT där vi kommer att erbjuda advisorytjänster och agera digitaliseringspartner för att lösa problem åt våra kunder.

Vi kommer att erbjuda kunder lösningar inom t ex Smart Logistics, Smart Factory (Industry 4.0), Smart Buildings & Smart Cities, där målet är att hjälpa kunder att digitalisera och effektivisera sina verksamheter.

I rollen som Solution Architect arbetar du nära våra kunder och är deras expert och digitaliseringspartner. Du kartlägger och analyserar deras verksamhet, utarbetar och föreslår affärsmodeller och processförbättringar, sätter digitala strategier samt leder arbetet med at ta fram digitala lösningar och implementera dessa.

Du är med i uppbyggnaden av ett nytt affärsområde där du kartlägger kundernas utmaningar och löser dessa på det mest effektiva sättet, och du levererar advisorytjänster och omsätter kundutmaningar till realiserbara lösningar med fokus på digitalisering. T ex kan du komma att arbeta med att visualisera produktionsdata och föreslå automationslösningar, eller liknande projekt. Du tar fram tekniska lösningar och presenterar dem för kund, och arbetar även strategiskt med att ge kunden de bästa lösningar på sikt.

Du driver hela kundrelationen från ett implementationsperspektiv:
  • Införsäljning tillsammans med säljare
  • Processkartläggning och modellering
  • Ta fram strategiunderlag och förslag på lösningar
  • Driva prototypförslag och senare implementering
  • Uppföljning och kundvård
Din bakgrund

Vi söker dig som har intresse för digitalisering och kunskap inom digital strategi som kan leda till nya affärsmodeller. Vidare har du gedigen erfarenhet av lösningsförsäljning och -implementation inom digitaliseringstjänster, företrädesvis från industri & IT.

Kompetens inom systemintegration, dataanalys, visualisering och simulering är meriterande. Likaså är erfarenhet av produktionsteknik, logistik, etc.

Du drivs av att skapa kundvärde och av att få en verksamhet att växa. Det är också viktigt att du hela tiden utbildar dig själv genom att läsa på, vara uppdaterad, delta i föreläsningar, seminarier och kurser relaterat till vårt koncept.

Resultatfokus och affärssinne är självklarheter för dig och du har lätt att röra dig på olika nivåer i företag genom att förstå och prata om såväl teknik, affär och försäljning på ett sätt som skapar tillit.

Du hjälper hela tiden letar efter nya affärsmöjligheter - du överträffar kundernas förväntningar genom att erbjuda det de ännu inte vet att de behöver.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi kan inte hantera ansökningar via mail, men du som har frågor om tjänsten får gärna kontakta ansvarig chef B-O Hertz: b-o.hertz@sigma.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 5000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 feb 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Arkitektur

Inga fler liknande jobb tillgängliga