Sigma Recruit · Publicerad 6 nov

Din vardag

I rollen som Data Governance Manager kommer du vara med på en spännande digitaliseringsresa med målet att bidra till att Hultafors Group blir en datadriven koncern. Du kommer att bygga upp en MDM-funktion i koncernen och successivt ansvara för att driva förändring- och förbättring i arbetsformer och processer runt Master Data hantering. Det kommer vara din uppgift att identifiera krav från verksamheten och externa partners gällande Master Data och i samråd med intressenter prioritera utvecklingen framåt. Rollen innehåller mycket projektledning där du driver integrationsprojekt utifrån fastställd affärslogik för att integrera nya och befintliga verksamheter i Hultafors Groups affärsmodell.

Några av de projekt/ansvarsområden du kommer driva är:

- förändring i bakomliggande system i direkt anslutning till identifierade behov

- bygga upp centralt datalager och säkerställa kvalitet i data

- säkerställa leverans av systemimplementationer eller uppgraderingar

- sätta upp och utföra tester enligt standards för att säkerställa kvalitet i leverans

- upparbeta en virtuell organisation för styrning av all hantering av Master Data inom gruppen.

- tillse att Master Data flöden dokumenteras och manualer implementeras och upprätthålls

- leverera inom Master Data området in till andra projekt

Din profil

Du får energi av att driva förändringsarbete, är en självgående och socialt utåtriktad person med förmåga att få med dig människor. Som person är du analytisk och har ett strukturerat arbetssätt, samtidigt som du motiveras av effektivisering och problemlösning.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen och tidigare erfarenhet av projektledning inom datalager eller liknande. Du har jobbat mot och trivs med att ha externa/interna kravställare samt även agerat kravställare mot extern part.

För att bli framgångsrik i den här rollen bör du ha god förståelse och stort intresse för system, gärna med tidigare erfarenhet av PIM/PDM och beroenden mot ERP, CRM, WEB och BI.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Hultafors Group
erbjuder ett brett sortiment högklassiga och tillförlitliga varumärken för såväl återförsäljare som hantverkare. I Hultafors Group ingår våra varumärken Snickers Workwear, Wibe Ladders, Solid Gear, Toe Guard, Dunderdon, Hellberg Safety, Johnson Level och Hultafors förenas i ett gemensamt mål: att ge hantverkare bästa möjliga funktion, säkerhet, skydd och totalproduktivitet. Produkterna säljs på de större marknaderna i Europa och man har dessutom egna försäljningsorganisationer på nyckelmarknaderna. Hultafors Group har en årlig omsättning på 190 MEUR och ägare är Investment Latour AB. Huvudkontoret ligger vägg i vägg med tumstocksfabriken i Hultafors, utanför Göteborg. Läs mer på hultaforsgroup.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker

Inga fler liknande jobb tillgängliga