Stena Stål AB · Publicerad Idag 07:03

Stena Stål i Göteborg söker nu en

SÄKERHETSCHEF

Vilka blir dina kunder?
Som Säkerhetschef arbetar du i störst utsträckning mot interna kunder. Du agerar som strategisk och supportande partner till bolagets chefer och ledningsgrupp. Du samverkar i Stena Metallkoncernens säkerhetsforum och har ett brett kontaktnät i koncernen. Du arbetar med hela bolaget som plattform och bidrar till en god säkerhetskultur genom att verka för ett systematiskt arbete där krav på efterlevnad är säkerställd, riskanalyser utförs och åtgärder genomförs utifrån identifierade risker och brister.

Vad blir dina nya utmaningar?
Arbetet som Säkerhetschef innebär att agera som en stödfunktion till organisationens chefer och övriga organisationen när det gäller Säkerhet fysisk arbetsmiljö, skalskydd och brandskydd. I arbetet ingår det att skapa struktur, systematik samt följa upp för att på detta sätt främja och skapa goda processer som ska genomsyra hela organisationen.

Som Säkerhetschef ska du verka på ett sätt som överensstämmer med gällande lagar, förskrifter, tillstånd och proaktivt följa bolagets policys och föreskrifter om Säkerhet fysisk arbetsmiljö, skalskydd och brandskydd.

Som Säkerhetschef kommer också följande arbetsuppgifter att ingå:
  • Ansvara för olycks- och tillbudsrapporteringen samt vårt förbättringsarbete inom säkerhet - Safety Walks
  • Ta fram planer, riktlinjer och utveckla metoder och följa upp för att långsiktigt förbättra bolagets säkerhets- och skyddsarbete
  • Säkerställa att funktionens del i ledningssystemet är uppdaterat, ständigt förbättras och följer koncernens riktlinjer
  • Ansvara för att interna revisioner enligt Safety Assessment System (SAS) utförs och följs upp årligen
Du rapporterar till Chef HR och Business Excellence. Placeringsort är Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med säkerhet- och skyddsrelaterade frågor samt har erfarenhet av arbete på både operativ samt strategisk nivå.

Du har förmågan att på ett kommunikativt och pedagogiskt sätt stötta, leda och utmana chefer och organisationen när det gäller frågor kring säkerhet, fysisk arbetsmiljö, skalskydd och brandskydd. Genom din energi bygger du förtroende både internt med även externt. Som person har du ett stort eget driv och är van att arbeta självständigt. Du uppskattar ordning och reda, struktur och ser det som en självklarhet i ditt dagliga arbete.

Du har förmågan att lyssna, ta in och förändra men också att fatta beslut när organisationen och verkligheten omvärlden kräver detta.

Du har
  • Högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Goda kunskaper i lagstiftning och arbetsmiljöföreskrifter
  • Goda kunskaper och erfarenheter inom förbättringsarbete
  • Körkort
Ansökan
Vill du vara med på Stena Ståls nya utmaningar? Vi vill ha din ansökan senast den 20 oktober 2017. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för HR och Business Excellence Kristin Arby 010-445 2062. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Christina Johansson 010-445 8613.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Sökord
Säkerhet, Stena, Stena Stål, Göteborg, Chefsjobb, Kundkontakt, Support, Partner, Riskanalys, Fysisk arbetsmiljö, Skalskydd och brandskydd, Internrevision
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 15 platser i Sverige och en i norska Moss. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, rostfritt, aluminium, verktygsstål och legerat konstruktionsstål. Bolaget erbjuder också slittning och klippning av tunn- och bandplåt från rulle. Stena Stål ingår i Stena Metallkoncernen. www.stenastal.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Stena Stål AB tillgängliga