Trafikverket · Publicerad 19 sept

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med arbetsplatskontroller på järnväg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller och förebyggande arbete kopplade till lagar, förordningar och regler för aktiviteter inom spårområdet. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid arbeten i spårområde. Du kommer att vara en viktig kugge i det arbetet genom att du:
 • Planerar och genomför arbetsplatskontroller samt dokumenterar och analyserar resultatet av kontrollerna. Analyser och resultat av kontroller sammanställs i rapporter.
 • Stödjer verksamheten med din expertkompetens både internt och externt.
 • Arbetar med förebyggande aktiviteter, exempelvis stöd till projekt och deltar vid byggmöten eller liknande.
Eftersom arbetet bedrivs riksomfattande ingår resor och övernattningar i stor omfattning. Arbetet bedrivs även på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
 • är väl insatt i Trafikverkets regelverk gällande arbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet vid arbete i spårområde
 • har goda kunskaper i Officepaketet
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil
Som person ser vi att du;
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer
Det är meriterande om du;
 • har kunskap om entreprenadjuridik
 • har utbildning inom revisionsområdet
 • erfarenhet av arbete som tillsyningsman skydd
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-01

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Katarina Långström
0101241578
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga