Trafikverket · Publicerad 13 sept 2021

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

På verksamhetsområde Stora Projekt är du med och utvecklar och stödjer en verksamhet bestående av flera av Trafikverkets - och även Sveriges - största investeringsprojekt.

Arbetsuppgifter
På verksamhetsområde Stora Projekt pågår just nu flera spännande initiativ inom projektstyrning där ekonomistyrningen är en central del. Vi fortsätter att bygga upp och stärka controllersstödet till våra nya avdelningar.

Som controller kommer du att i huvudsak arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning mot avdelningar inom Stora Projekt, det innefattar även budget och prognos samt ekonomiska mål/mått. Du har tillsammans med avdelningschefen stort fokus på att projektens innehåll och framförallt dess kostnader. Du sammanställer och kvalitetssäkrar rapportering samt arbetar med ad hoc analyser och vid behov tar du fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag till verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innebär också att du både deltar och driver analysarbete, ser samband, tolkar trender och ger stöd till chefer. Vid behov tar du fram presentationer och informationsmaterial.

Du kommer att vara en del av ekonomienheten på Stora Projekt. Där kommer du verka nära ekonomienhetens övriga controllers, controllers i projekten där vi bl a jobbar i nätverk samt chefer och projektledare. Du deltar också aktivt i ekonomienhetens arbete med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen är du strukturerad och självgående i ditt arbete. Du har en god analytisk och strategisk förmåga. Arbetet innebär många kontakter vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Personliga egenskaper kommer att värderas högt.

Vi söker dig som
  • har en civilekonom/ ekonomie-magister med controller-bakgrund eller annan högskoleutbildning tillsammans med en aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat med controlling i närtid
  • i närtid har arbetat som controller i en större organisation
  • i närtid har arbetat i ett större affärssystem
  • har mycket goda kunskaper i Excel och Officepaketet
  • har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
  • i närtid har arbetat med investeringsverksamhet och/eller stora komplexa projekt
Placeringsort är; Göteborg, Malmö eller Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Rekryterande chef är Yvonne Helander. Mellan den 13-24/9 går det även att nå Ulrik Svensson 010 - 123 23 09 för frågor kring tjänsten.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-04

Upplysningar

Rekryterande chef Yvonne Helander
0101243356

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga