Trafikverket · Publicerad 7 mars

Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Söker du en vardag som kombinerar fartygsteknik med struktur och ledarskap? Det kan vi erbjuda!

Distriktstekniker i Färjerederiet är ett tekniskt arbete som blandar administration, arbetsledning och i viss mån skruvande när det behövs.

Du jobbar i distriktets ledningsteam i ett nära samarbete med distriktschefen, med centrala teknikavdelningen och med våra operativa besättningar.

Vi söker en kommunikativ tekniker som tycker det är roligt att interagera med människor och med intresse för planering och uppföljning av underhållsarbete på fartyg.

Du är huvudansvarig för att maskinellt underhåll och erforderlig service utförs på färjor, landanläggningar och vaktstuga inom distriktet. Distriktsteknikern planerar, tillsammans med distriktschef och rederiingenjörer, framtida renoveringar, motorbyten och dylikt samt lägger beställningar och följer upp fakturor. Det är din uppgift att se till att brister som uppstår mellan varvsbesöken blir avhjälpta, såväl med interna som inhyrda resurser.

Vidare deltar du i arbetet med budget, underhåll, varvsbesök och besiktningar samt är distriktets kontaktperson mot teknikavdelningen. Du säkerställer att underhållssystemet är uppdaterat och att material för arbeten finns på plats samt rutiner och dokumentation är uppdaterat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk utbildning med lägst gymnasiekompetens och flerårig teknisk yrkeserfarenhet.
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd och bemöter andra med respekt
  • har god datorvana samt erfarenhet av arbete med Microsoft Office
  • har stor erfarenhet av underhållssystem så som Amos
  • har en god administrativ- och organisatorisk förmåga
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har högre teknisk utbildning så som högskola eller YH-utbildning
  • har erfarenhet från sjöfartsnäringen
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-21

Upplysningar

Distriktschef Jonas Abrahamsson
0101230105

Operativ chef Ellen Norrgård
0101243095

SEKO Åke Ottosson
0101242839

ST Stefan Sörensson
0101232867

SACO Kenneth Toresson
0101238036
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga