Trafikverket · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Projektingenjör inriktning banarbetsplanering

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör med inriktning banarbetsplanering (BAP) arbetar du aktivt med processen för "tider i spår" och för dialog med projektledare, BAP-koordinator, entreprenörer samt VO Planerings trafikplanerare. Det innebär att du identifierar behov för att sedan planera för vilka arbetstider som finns tillgängliga. Likaså ska du identifiera och ta fram begränsningspunkter för trafikala skydd i spår.

Andra arbetsuppgifter kan förekomma vilka kan liknas vid projektingenjörens roll i ett järnvägsprojekt, exempelvis:
  • Planera, driva och bereda projektfrågor inför beslut.
  • Arbeta med prognoser och kostnadsuppföljningar.
  • Arbeta med kontering och fakturahantering.
  • Arbeta med tidplaner för projektets olika behov.
  • Arbeta med risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan.
Kvalifikationer
Vi söker dig med universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) inom teknik eller anläggning. Alternativt har du annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du bör ha erfarenhet av projektarbete inom bygg- och, eller industrisektorn och då helst inom järnvägssektorn.

Det är meriterande om du har utbildning inom projektledning. Likaså om du har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt. Specialistkunskap inom området teknikområdet järnväg BEST är också meriterande.

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du analytisk och initiativtagande i ditt arbete. Då du har mycket kontakter internt och externt krävs att du har god samarbetsförmåga och har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska. Vidare är du flexibel i ditt sätt att hantera förändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

B-körkort är ett krav.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-09-30

Upplysningar

Enhetschef Mathias Wärn
010-123 64 13

Saco Bengt Fridell
010-123 6815

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga