Trafikverket · Publicerad 15 jan

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll och reinvesteringar enligt Trafikverkets projektmodell. Det innefattar att planera, följa upp, budgetera och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer.

I denna roll kommer du att vara nyckelspelare avseende Intelligenta Transportsystem (ITS). Detta innefattar trafikutrustning som i någon form använder informations- eller kommunikationssystem för att skapa en dynamisk funktion i ett trafik- eller transportsystem med målet att påverka trafikanten att ändra sitt beteende. Detta för att uppnå en förbättring i trafiksystemet. ITS-lösningar är viktiga verktyg för trafikledning och styrning i vägsystemet.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner.

En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter, internt och externt och samråd med andra myndigheter.

För att du ska trivas riktigt bra i denna roll, finns det även en grupp fantastiska kollegor som backar upp dig med kunskap och tidigare erfarenheter. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet. Vi är på väg in i en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Då vi är en nationell organisation kan resor förekomma. Även kvälls- och nattarbete kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet som projektledare i beställarrollen eller som entreprenör alternativt som uppdragsledare hos konsult
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från arbete med trafikutrustning och/eller systemförvaltning
  • har erfarenhet av budgetansvar
Som person söker vi dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har god ledarförmåga och engagerar din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och driver ditt arbete framåt med fokus på leveranser.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-28

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Olling
0101239275

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga