Trafikverket · Publicerad 13 jan 2021

Arbetsuppgifter
Vi söker projektledare som gillar att arbeta mot mål och tydliga resultat.

Som projektledare hos oss har du ett helhetsansvar för framdriften av projektet från planering till slutbesiktning och överlämning av anläggningen till drift och underhåll. Du ansvarar för tid, budget och innehåll i projektet och leder projektgruppen med specialister, konsulter och entreprenörer mot utpekade mål. Kort sagt - en unik möjlighet att få driva projekt från projektering till byggande och tillsammans påverka utvecklingen i några av Sveriges just nu mest spännande samhällsprojekt inom järnväg och väg!

Ditt uppdrag innebär att du:
 • säkerställer en gemensam målbild av effekt -och projektmål för berörda parter
 • sätter ramar för projektet med tydliga samarbetsformer och har ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer
 • har ett proaktivt förhållningssätt avseende risk, säkerhet och arbetsmiljö i projekten
 • skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer
 • säkrar en god styrning och effektiv uppföljning av kontrakten avseende tid, kostnad och innehåll
 • samverkar och samråder både internt och externt
 • svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter
Några av de projekt vi jobbar med idag är;
 • Kontaktledningsupprustning
 • Reinvestering av broar och tunnlar
 • Spårutbyggnad
 • Mittseparering vägar
 • Plankorsningsåtgärder
Vad kan vi erbjuda dig?

Som projektledare är du en förutsättning för framgångsrika projekt och för att ge dig rätt förutsättningar att anta allt större och mer komplexa projektutmaningar har vi ett unikt erbjudande i form av kompetensutvecklingsprogram. Programmet erbjuder bland annat forum för erfarenhetsutbyte, mentorskap, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller. Hos oss drivs vi av att leverera resultat tillsammans genom att stötta varandra i olika frågeställningar. Vi ser nyttan och fördelar med att ha en bredd i projektgruppen med flera olika kompetenser som tillsammans bildar en helhet. Vi anser att vi med en öppen dialog når framgång för hela Distrikt Väst.

Placeringsort: Göteborg eller Trollhättan

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp samtidigt som du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling och innovation i samarbete med dina kollegor. Du är självgående, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som;
 • har relevant och aktuell erfarenhet från ledning och styrning av anläggningsprojekt.
 • har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning.
 • har universitet- eller högskoleexamen med teknisk inriktning alternativ motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har körkort
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av infrastrukturprojekt inom väg- eller järnväg.
 • kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
 • god förhandlingsvana i konsult- och entreprenadjuridik
Information kring nästa steg i rekryteringen kommer löpande via mailen. Därför är det bra om du håller koll på din inkorg och skräppost närmaste dagarna efter sista ansökningsdatum och framåt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryternade chefer Kristin Blomqvist eller Heidi Segerström för mer information om tjänsten. #LI-EH1

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-02

Upplysningar

Rekryterande chef Heidi Segerström
0101239301

Rekryterande chef Kristin Blomqvist
0101236009

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga