Trafikverket · Publicerad 3 maj 2021

Som miljöspecialistpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Har du erfarenhet av kvalificerade miljöfrågor inom infrastruktur och vill vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Se hit, Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt söker nu en erfaren samordnande miljöspecialist!

Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete inom infrastrukturplanering. Du kommer att ingå i ett team med kompetenta specialister inom miljö och teknik som stödjer de stora projekten med sin specialistkompetens. Du kommer att arbeta med olika miljöfrågor kopplade till plan- och byggprocessen för väg och järnväg samt tillståndsprocesser enligt miljöbalken. Andra exempel på arbetsuppgifter är att stödja projektledningen vid upphandling och uppföljning av konsultuppdrag, arbete med miljökonsekvensbeskrivningar och myndighetskontakter. På Trafikverket har vi en beställarroll, där vi följer upp det miljöarbete våra konsulter utför åt oss. Som samordnande miljöspecialist ansvarar du för att samordna andra specialister inom olika miljöområden i projekten. Rollen som miljöspecialist på Stora Projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, företrädesvis dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Borås men även andra projekt är aktuella som Nya Slussar i Trollhättan.

I arbetet ges du även möjlighet att arbeta med strategiska uppgifter i form av t. ex. att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, stödja forskningsprojekt samt att svara på inkomna remisser.

Välkommen med din ansökan till vårt kompetenta team!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har flera års erfarenhet av att hantera olika sorters komplexa miljöfrågor i plan- och/eller byggskeden i investeringsprojekt, t ex miljökonsekvensbeskrivningar, tillståndsärenden kopplat till miljöbalken och arbete med miljöledning
  • har högskoleexamen inom naturvetenskap/teknik/samhällsbyggnad alternativt annan akademisk utbildning inom miljö i som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har ett par års arbetslivserfarenhet av att hantera kvalificerade miljöfrågor inom vatten och/eller mark
  • har god teoretisk kunskap och några års praktisk erfarenhet av att tillämpa miljölagstiftning kopplad till infrastrukturprojekt
  • har körkort för personbil
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har några års arbetslivserfarenhet av att uppdragsleda eller samordna miljöspecialister i investeringsprojekt
För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta självständigt samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar genomförbara lösningar samt ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du har slutligen god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och arbetar systematiskt med fokus på framdrift i projekten.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Det är flera frågor, så börja med att besvara dem innan du ser över ditt CV. Du behöver inte bifoga något personligt brev i din ansökan, det räcker med CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-20

Upplysningar

Rekryterande chef Martin Upmanis
0101232090

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga