Trafikverket · Publicerad 3 sept 2021

Som Teknisk specialist Teleteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som teknisk specialist inom teleteknik kommer du ha möjlighet att påverka Stora Projekts tekniska utformning. Du kommer vara med och utveckla infrastrukturen samt stötta organisationen Stora Projekt för att lösa problem på så väl kort som lång sikt. Vara sakkunnig inom området och bidra till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk inom ämnesområdet. Vara med i projektets alla skeden från att specificera krav, stötta våra konsulter i projektering i tekniska frågor till att ta över anläggningen utifrån ställda krav. Att du följer den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde ser vi som en självklarhet. Du har även möjlighet att initiera och delta i utvecklings- och forskningsprojekt inom ditt område. Du kommer att arbeta med Trafikverkets Stora projekt med huvudfokus på projekten Västlänken och Nya Stambanor.

Kvalifikationer

Som person ser vi framför allt att du är
  • Social & lyhörd.
  • Självständig & initiativtagande.
  • Lösningsfokuserad.
Vi söker dig som
  • har Teknisk högskoleutbildning om 180 hp eller motsvarande kompetens förvärvad genom annan utbildning inom teknikområdet och relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års erfarenhet av kvalificerat teleteknik ingenjörsarbete inom området, avseende väg- eller järnvägsprojekt.
  • har relevant förståelse för teleteknikens livscykel, underhållsbehov samt regelverk & standarder.
  • har relevant teletekniksystemkunskap inom flertalet av områdena: teletransmission, radiokommunikation, fiberoptik, telefoni, anläggningsövervakning, passagesystem eller trafikantinformation.
  • några års erfarenhet av Trafikverkets transmissionssystem Gemini eller motsvarande system.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Det är meriterande om du
  • har relevant kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede
I denna rekrytering kan det användas webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer via Skype är planerade till 5,7 och 8 oktober.

#LI-UO1

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-17

Upplysningar

Rekryterande chef Martin Hultén
0101236907

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga