VWRCATALYST · Publicerad Igår 00:00

Är du en serviceinriktad och initiativtagande inköpare med förhandlingsvana? Har du en förståelse för inköpsflödet och är van att jobba strukturerat? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Vi rekryterar nu en inköpare för en tillsvidareanställning på VWRCATALYST. Du kommer att rapportera till On-site Manager och vara baserad på AstraZeneca, Mölndal.

Inköparen har till uppgift att stödja AstraZenecas verksamhet med att hantera inköpskedjan av material till deras laborativa delar, från prisförfrågan till fakturahantering. Det innebär att ta emot kundens förfrågan via etablerade system och stämmer av eller förhandlar ett pris och leveranstid på produkten. Ordern kommer att läggas i kundens inköpssystem där kunden uppdateras med ledtider och orderbekräftelse. Inköparen håller kontakt med kunden vid behov och avslutar inköpskedjan med att hantera fakturan.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Arbetsuppgifter

Inköparen har till uppgift att stödja AstraZenecas verksamhet med att hantera inköpskedjan av material till kundens laborativa delar från prisförfrågan till fakturahantering. Det innebär att ta emot kundens förfrågan via etablerade system och stämmer av eller förhandlar ett pris och leveranstid på produkten. Ordern kommer att läggas i kundens inköpssystem där kunden uppdateras med ledtider och orderbekräftelse. Inköparen håller kontakt med kunden vid behov och avslutar inköpskedjan med att hantera fakturan.

Arbetsuppgifter:
 • Agera rådgivare inom inköp till den laborativa verksamheten.
 • Primär kontakt gällande beställningar av substanser, tjänster, hårdvara & mjukvara till lab.
 • Rådgivande gällande leverantörer och processer/rutiner/riktlinjer.
 • Rådgivare av leverantörer baserat på leveranstider, kvalité, priser mm.
 • Sköta dialogen mellan leverantörer och kund kring felleveranser/reklamationer/returer.
 • Ansvara för leverantörskontakter.
 • Sourcing; se över marknadsutbud för att hitta rätt produkt till optimalt pris, kvalitet och leveranstid.
 • Offertförfrågningar.
 • Prisförhandling
 • Förhandling av betalnings- och leveransvillkor vid behov.
 • Ansvara för orderhantering.
 • Agera "superuser" i inköps- och ärendehanteringssystemen (iBuy, SharePoint, ERM).
 • Efterfölja strategier och riktlinjer gällande inköp.
 • Efterfölja processer/rutiner/riktlinjer för verksamheten.
 • Hantering av fakturaavvikelser.
 • Delta i och driva processförbättringar.
 • Driva besparing genom smart orderläggning, effektivare processer och förhandling.
Utbildning/erfarenhet

För att passa in i rollen ser vi att du har några års erfarenhet av liknande roll, har förhandlingsvana och kunskap om inköpsflöden samt god förmåga att prioritera och ta snabba beslut. Du har en strategisk förmåga och tycker om att ta initiativ. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt samt har en god framförhållning.

Du bör även vara servicefokuserad och tycka om att lösa problem. Vi ser att du har erfarenhet av orderverktyg (exv. iBuy/SharePoint/ERM) samt god datorvana i Microsoft Office-paketet. Du som söker talar och skriver svenska samt engelska obehindrat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
VWR International, är en global distributör av laboratorieutrustning och vi förser ledande företag inom kemi, bioteknik, läkemedel, undervisning och statliga organisationer med produkter från världsledande tillverkare runt om i världen. Dessutom erbjuder VWR kundservice, integrerade e-handelslösningar, kundlagerhantering och teknisk service.

Vår kärnkompetens och styrka är distribution. Vi fokuserar på att etablera partnerskap med kunder och tillsammans identifiera den bästa lösningen för varje kund.

Vår ambition är att hålla hög kvalitet, hög tillgänglighet och ett brett sortiment. VWR International i Sverige omsätter cirka 690 MSEK och har 140 anställda. Vårt verksamhetssystem är kvalitets- och miljöcertifierat (ISO 9001/ISO 14001) samt arbetsmiljöcertifierat (OHSAS 180001). VWR International finns i över 30 länder och har fler än 10 200 anställda.

VWR:s specialanpassade tjänst VWRCATALYST erbjuder högkvalitativ Lab Service integrerat hos kunder inom främst läkemedelsindustri med målet att förbättra produktivitet och vetenskaplig innovation hela vägen från laboratoriet till produktutveckling. Genom att utnyttja VWRCATALYSTs flexibla och anpassningsbara tjänster kan våra kunder fokusera på deras kärnverksamhet och nå sina mål på ett effektivare och snabbare sätt. VWR International, LLC har sitt huvudkontor i USA och hade 2016 en omsättning på 4,5 miljarder USD.

Du hittar mer information på vwr.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Kontakt
Mejla Elizabeth Balint
Rekryteringen hanteras av
Poolia