Vega HR AB · Publicerad 15 feb

För vår uppdragsgivare Swedish Match söker vi nu en Category Manager Purchasing som ska driva och utveckla inköpsarbetet för inköpskategorierna IT, säkerhet, transporter samt indirekta material såsom inventarier och utrustning. Rollen innebär även samarbete med de operationella inköpsteamen och andra interna kunder genom täta kontakter och i tvärfunktionella team. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omgående tillträde. Du erbjuds en utvecklande och stimulerande tjänst där du får samarbeta med trevliga och kompetenta medarbetare.
Tjänsten är placerad på Swedish Match i Kungälv alternativt i Göteborg.

Om Swedish Match:
Swedish Match är en internationell börsnoterad koncern som utvecklar, tillverkar och säljer marknadsledande produkter inom snus, cigarrer, tuggtobak samt tändprodukter som säljs över hela världen. Tillverkningen sker i sju länder och med världskända varumärken, hundraårig kunskap, innovation och råvaror av högsta kvalitet följer man rådande samhälls- och konsumenttrender noga. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA) och koncernens försäljning 2017 var 16 101MSEK och vinsten var 4 591 MSEK.Antalet medarbetare var 2017 i genomsnitt 5 413 st och huvudkontoret ligger i Stockholm.Mer information om företaget och dess varumärken finns på www.swedishmatch.se

Se gärna filmen om hur snustillverkning går till från frö till dosa på Swedish Match i Kungälv: https://www.swedishmatch.se/snusakademin/tillverkning/

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Category Manager Purchasing:
Som Category Manager arbetar du i den Europeiska Divisionen, Swedish Match Europe Division. Du ingår i Inköpsavdelningen och rapporterar till Inköpschef. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan nämnas:
  • Driva och utveckla inköpsarbetet för dina kategorier såsom IT, säkerhet, transporter samt inköp av indirekta material, inventarier och utrustning.
  • Säkerställa kommersiella och legala förutsättning för ett effektivt utnyttjande av varor och tjänster inom dina ansvarsområden.
  • Utifrån ett totalkostnadsperspektiv identifiera och leverera kostnadsbesparingar, cash-flow och andra värdeadderande förbättringar.
  • Skapa inköpsstrategier för dina kategorier och driva genomförandet av densamma genom utvalda strategiska initiativ.
  • Utveckla samarbetet med leverantörer genom uppföljning av KPI:er och tillsammans med R&D skapa förutsättningar för innovation och utveckling.
  • Samarbete med de operationella inköpsteamen och andra interna kunder genom täta kontakter och i tvärfunktionella team.
Dina egenskaper:
Rollen kräver integritet, noggrannhet och att du arbetar strukturerat och processmässigt. Du måste vara lyhörd, kommunikativ och kunna samverka med olika typer av aktörer. Befattningen ställer även höga krav på god organisationsförmåga och vilja att proaktivt driva förbättringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer har identifierats. Du skall ha god affärsförståelse, vara säljande samt med erfarenhet och fantasi kunna lösa problem och påverka andra. Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du är positiv, vänlig och har inte långt till ett skratt.

Dina kvalifikationer:
Du skall vara tekniskt intresserad och din utbildning är på minst eftergymnasial nivå, gärna inom inköp. Har du en civilingenjörsutbildning alternativt en civilekonomutbildning i botten är det givetvis meriterande. Du har också några års praktisk erfarenhet inom liknande roller och gärna inom motsvarande branscher. Du talar och skriver flytande svenska och engelska samt har goda kunskaper i Excel och gärna praktisk erfarenhet av ERP systemet AX.
Som en del i rekryteringsarbetet genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om sina framtida medarbetare.

Vad kan Swedish Match erbjuda dig?
Swedish Match fokuserar på sitt arbetsgivarvarumärke ur flera perspektiv för att säkerställa att bolaget behåller och attraherar en stark bas av duktiga medarbetare. Det är det egna arbetsresultatet och intresset som avgör hur medarbetaren utvecklas och vill gå vidare i sin karriär. Som global aktör strävar företaget också efter att skapa ett stimulerande internationellt arbetsklimat och många av de högre befattningarna tillsätts med fördel genom internrekrytering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kungälv. Du får en gedigen introduktion samt varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer arbeta i en trevlig och modern arbetsmiljö med inspirerande och kunniga kollegor. Marknadsmässiga lönevillkor med personalförmåner ingår.

Snabbfakta:
Företag: Swedish Match
Tjänst: Category Manager Purchasing
Tillträde: Omgående
Placeringsort: Kungälv alternativt Göteborg
Publiceringsdatum: 2019-02-08
Sista ansökningsdag: 2019-02-28

Ansökan:
Skicka din ansökan endast genom www.vegahr.se. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Anette Norling på Vega HR AB, telefon 031-701 77 10 eller mobil 0706-28 66 60. Det går också bra att maila till anette.norling@vegahr.se
Vi arbetar med löpande urval så ansök så snart du kan.Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt
Har dessa egenskaper stor betydelse för dig när du väljer rekryteringspartner?
Vi på Vega HR AB hjälper framgångsrikt våra kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet med att rekrytera eller hyra ut rätt chef, specialist och medarbetare.

Besök vår hemsida www.vegahr.se för mer information om oss och vårt erbjudande. Du kan också kontakta Anette Norling på 0706-286660 eller via mail: anette.norling@vegahr.se

Välkommen!
+ Läs mer om företaget