Your Talent AB · Publicerad 22 juni 2020

För kunds räkning söker vi en Finance Manager

Bolaget är en av de ledande aktörerna inom sin bransch och har ca 1200 anställda i Sverige och har sitt svenska huvudkontor i Göteborg.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en kommersiell, engagerad och coachande Finance Manager som vill fortsätta att bygga och utveckla ekonomiavdelningen för det svenska bolaget inom koncernen. Detta är en nyckelposition i organisationen med övergripande syfte att säkerställa att ekonomifunktionen med allt som det innehåller sker med hög grad av kvalitet, servicenivå och effektivitet.

Finansteamet som du ansvarar för består av 15 medarbetare och du har 3 direktrapporterande ledare. Du är ytterst ansvarig för att leda gruppen framåt och se till att ekonomileveransen håller högsta möjliga kvalitet och servicenivå ut mot organisationen. Du kommer också att spela en central roll i att driva system, process och förbättringsprojekt. Förutom helhetsansvar för den legala redovisningen har du också en mycket affärsinriktad funktion där du stödjer verksamheten och arbetar kontinuerligt med forecast och budget. Tjänsten är placerad på kontoret i Göteborg och du rapporterar till nordisk CFO.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och med minimum fem års arbetslivserfarenhet av en för tjänsten relevant roll, företrädesvis med ett par års erfarenhet av en liknande tjänst. Du har ett stort intresse av att leda, utveckla och coacha människor och är självgående och trygg i din roll, samtidigt som du tar initiativ och är drivande till utveckling och förbättring. Du är affärsmässig i ditt sätt att tänka samt agera och tycker om att arbeta i en affärsnära funktion där du får goda möjligheter att påverka affären. Vidare har du som Finance Manager en god kännedom om regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete.

Du är strukturerad, noggrann och analytisk och har mycket goda IT-kunskaper, framförallt i Excel. Du har erfarenhet ifrån att utveckla och effektivisera processer och det är meriterande om du har drivit förändringsprojekt och med ett intresse av digitalisering och automatisering. Du behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Din personlighet
Som person är du positiv och nyfiken, du drivs av att hela tiden hitta nya och effektivare arbetssätt för att på så sätt bidra till utvecklingen av bolaget. Du är proaktiv och självgående i ditt arbete, och kan lätt anpassa dig till nya människor och har förmågan att kommunicera både muntligt som skriftligt på alla nivåer inom organisationen. Du har intresse för affärer och trivs i en dynamisk och snabbrörlig miljö där prioriteringar och problemställningar snabbt kan komma att ändras. Du arbetar med hög integritet, är pålitlig och är samtidigt duktig på att skapa engagemang och motivation hos människor omkring dig.

ANSÖKAN/KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering. Ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709861 johan.sjoberg@yourtalent.se

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Your Talent är det engagerade konsultbolaget inom rekrytering och search. Vi arbetar med att kartlägga, attrahera och utvärdera talangfulla specialister, chefer och ledare. Det är engagemang, personlighet och kompetens som tillsammans utgör de tre ledorden som kännetecknar oss. Vi ser oss som en partner till våra uppdragsgivare och kandidater där det gäller att bygga långsiktiga relationer där vi tillsammans gör det möjligt att utvecklas. Läs mer på www.yourtalent.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga