Your Talent AB · Publicerad 13 juli 2020

För kunds räkning söker vi en Nordisk Sälj & Marknadschef med placering i Göteborg

Bolaget
Bolaget omsätter ca 500 milj SEK och har ca 90 anställda med kontor i Sverige, Norge och Danmark. De är en av de ledande aktörerna inom sin bransch och försäljningen sker både direkt mot industrin (B2B) eller via återförsäljare som både finns representerade inom (B2B och B2C).

Rollen
Som Nordisk Sälj & Marknadschef har du en nyckelroll för bolagets framtida expansion där fokus ligger på tillväxt och lönsamhet. Det är du tillsammans med ledning som sätter upp mål, vision och strategier för hur verksamheten ska drivas och utvecklas. I din roll har du ett helhetsansvar för den nordiska marknaden med ett personalansvar för ca 20 medarbetare och varav 6 st direktrapporterande chefer. Genom ett moget ledarskap ser du till att kontinuerligt maximera affären, utveckla marknadsföringen, coacha medarbetarna och skapa en miljö där kreativitet, entreprenörskap och nya lösningar gör att verksamheten hela tiden utvecklas. Bolaget har ett mycket tydligt tillväxtmål vilket ställer höga krav på din strategiska, affärsmässiga och kommersiella förmåga. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg och du rapporterar till VD/ägare.

Du har ansvar för bl.a.:
  • Övergripande ansvar för marknad- och säljutveckling i norden
  • Bygga varumärke och maximera deras marknadsaktiviteter och position på marknaden
  • Att verksamheten i sin ledning och utveckling är i linje med koncernbeslut
  • Utveckla och coacha dina medarbetare genom ett moget ledarskap
  • Aktivt arbeta med produkt och sortimentstyrning för att effektivt möta kundbehov
  • Aktivt bevaka marknadernas trender, förändringar och konkurrenter för att säkra att lämpliga strategier implementeras och kommuniceras
Kvalifikationer
Du har en relevant eftergymnasial utbildning och har minimum 10 års erfarenhet av att ha drivit ett framgångsrikt ledarskap inom marknad och försäljning. Du har ett genuint intresse för vår affär och agerar hela tiden med kundperspektiv och affärsnytta. Med hjälp av tydlig kommunikation och starkt engagemang förmedlar du mål och visioner. Du är målfokuserad och har kunskap och intresse av att bygga varumärken och kategorier. Du är en engagerad och coachande ledare som har förmågan att entusiasmera och inspirera samtidigt som du är empatiskt och professionell. Du har vanan att se helheten, samtidigt som du är operativ och kan gå ned på detaljnivå för att bättre förstå utvecklingsbehov och driva affären framåt.

Du är orädd, kreativ och tycker om utmaningar samt att du trivs i en snabb och föränderlig miljö. Du är affärsmässig i ditt sätt att tänka och agera och du har erfarenhet av komplex lösningsförsäljning av premiumprodukter gärna kopplat till liknande affärssegment. Du har erfarenhet av stora avtal och upphandlingar och trivs med att arbeta med en mycket bred roll med ansvar där du får utveckla relationer internt som externt. Du är analytisk och har goda IT-kunskaper, framförallt i Excel och Powerpoint och har bra kunskaper i presentationsteknik samt retorik. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Bolaget är en av de ledande aktörerna inom sina produktsegment och satsar stora resurser på att ta fram nya innovativa produkter och koncept för att tillgodose marknadens behov och önskemål. De erbjuder dig ett utvecklande och spännande arbete i en platt organisation där möjligheten till påverkan och utveckling är stor.

Ansökan
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Your Talent är det engagerade konsultbolaget inom rekrytering och search. Vi arbetar med att kartlägga, attrahera och utvärdera talangfulla specialister, chefer och ledare. Det är engagemang, personlighet och kompetens som tillsammans utgör de tre ledorden som kännetecknar oss. Vi ser oss som en partner till våra uppdragsgivare och kandidater där det gäller att bygga långsiktiga relationer där vi tillsammans gör det möjligt att utvecklas. Läs mer på www.yourtalent.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Försäljningschef

Inga fler liknande jobb tillgängliga