Försvarsmakten · Publicerad 26 mars 2020

Försvarsmakten främsta uppgift är att ansvara för Sveriges militära försvar och att värna om Sverige.

181 Pansarbataljonen huvudsakliga fokus är markstridsförmåga och består av ett pansarskytte kompani, ett stabs/understöd/ trosskompani och ett stridsvagnkompani. Havdhem heter bataljonens stabs/understöd/ trosskompani. Kompaniet arbetar med ledning, underhåll, LVkv och sjukvård. Kompaniet är fyllt med många olika kompetenser där varje kompetens bärs upp av drivna, kunniga och specialiserade soldater och officerare. Kompaniet är under uppbyggnad och behöver bli fler.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp Havdhem kompani och vara med i Försvarsmaktens återetablering på Gotland!

Befattningsbeskrivning

Som soldat på Havdhem ingår du i bataljonens funktionskompani. Vi behöver soldater med kompetenser inom LVkv, Underhåll/Logistik, Ledning/samband, teknisktjänst/mekaniker, sjukvårdstjänst och förare m.m.

Vi söker även analytiska och duktiga stabsassistenter som arbetar med staben och hjälper dem i deras planering samt ledning av bataljonen.

Stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Alla anställda inom Försvarsmakten skall vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

Formellt krav
 • Godkänd registerkontroll
 • Genomförd och godkänd värnplikt, GU eller GMU
 • Godkända fysiska krav. Fälttest 13.30 och Multitest 175p
 • B-körkort
Meriterande
 • Fordon-/Transportgymnasiet
 • Tekniskt program/Naturvetenskap
 • Arbetserfarenhet av mekanik, teknik, elektronik
 • Erfarenhet från tjänstgöring inom pansarbataljon och/eller SbE, IS tekniker, ledning
 • Erfarenhet av strukturerat administrativa uppgifter
 • C / CE körkort
 • Militära förarbevis som; Tung lastbil, släp, minibuss, personterrängbil, hjullastare, bandvagn 410, strf 90
Frågor?

Fackliga representanter: OFR/O Karl-Johan Boberg (Karl-Johan.Boberg@Officersforbundet.se) OFR/S Freddy Tullgren (Freddy.Tullgren@forsvarsforbundet.se) SEKO Thomas Klasson (thomas.klasson@mil.se), SACO FM, Saco-S-FM@mil.se

Anställningsstart: preliminärt vecka 25-26. Preliminärt tester och intervjuer vecka 19.

Lön: Individuell lönesättning.

I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning och bifogar CV och ansökningsbrev. Bifoga även eventuella militära betyg samt genomförda utbildningar.

AgV GSS/K 8+4 år

Placeringsort: Tofta/Gotland

Övrigt

Har du frågor om befattningen hör av dig till Mj Per-Ola Hallberg, Kompanichef på Havdhem kompani, 072-984 05 03 eller HR, Linda Karlsson (linda.x.karlsson@mil.se) , 070-848 75 33.

Är du redan anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din chef att du söker tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. 2020 tar förbandet över ansvaret för Stridsgrupp Gotland från P4. Huvuduppgiften är att samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
18 apr 2020
Ort
Gotland
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
10

Inga fler liknande jobb tillgängliga