Försvarsmakten · Publicerad 26 okt 2020

Om tjänsten

Som Stabsofficer i Ledningsstödsavdelningen kommer du att hantera produktions- såväl som insatsrelaterad verksamhet. Dina uppgifter kommer att spänna över en mängd olika områden, från exempelvis enhetens krigsförbandsutveckling till uppföljning av uppgifter inom förvaltning och produktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utgöra ett direkt stöd till Chefen för Ledningsstödsavdelningen med att bereda och handlägga Driftenhetens inkommande uppgifter, främst inom funktionen S3 men även S5. Tjänsten innebär ett nära samarbete med Driftenhetens ledningsgrupp och ger god insyn i hur enheten och förbandet styrs. Det ställs höga krav på kvalitet och förmåga att kunna tillgodogöra sig komplexa sammanhang ur såväl organisatoriskt som tekniskt perspektiv.

Om verksamheten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Driftenheten är en av tolv enheter inom Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 avdelningar där Ledningsstödsavdelningen är en av dem.

Ledningsstödsavdelningen är direkt underställd Chefen för Driftenheten. Avdelningens funktioner speglar i stor utsträckning förbandets stabsenhet. Det betyder att avdelningen stödjer både enhetsledningen tillika enhetens övriga avdelningar och bereder, samordnar och följer upp uppdrag och uppgifter från överordnad chef och sidoordnade, samverkande enheter. Avdelningen har både civil och militär personal.

Kvalifikationer
  • Officer (OF1)
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • Goda kunskaper och vana att arbeta i Microsoft Officepaketet
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av stabsarbete på lägst kompaninivå eller motsvarande
  • Erfarenhet av ärendehanteringssystem VIDAR
  • Erfarenhet av kombattant/trupputbildning
  • Erfarenhet av krigsförbandsutveckling
Personliga egenskaper

FMTIS uppdrag inom och utom Försvarsmakten innebär snabba tempoväxlingar och verksamheten inom Driftenheten är i en expansiv fas. Du som söker tjänsten som Stabsofficer stimuleras av detta och har förmågan att kvickt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter.

För att lyckas i din roll som Stabsofficer är därmed struktur, initiativkraft och flexibilitet viktiga. Du är en naturlig lagspelare, men har också förmågan att arbeta självständigt och ta stort eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Bålsta eller Arboga

Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Oskar Jakobsson, alternativt via email oskar.x.jakobsson@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, 08-788 75 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31.

Fackliga företrädare:

OFR/O: Håkan H. Larsson

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Ort
Håbo
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler jobb från Försvarsmakten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga