Försvarsmakten · Publicerad 8 dec

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Som systemtekniker kommer du framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning. Möjlighet att arbeta i olika projekt finns. Det kan även bli aktuellt att åka på systemstödsresor till insatsområden utomlands.

Kompetens och krav
 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande
 • Några års erfarenhet av drift/underhåll av stora nätverk baserade på Ciscoprodukter
 • Några års erfarenhet av brandväggar
 • Goda kunskaper om TCP/IP
 • Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift
 • B-körkort
Erfarenhet/kunskap om följande är meriterande:
 • Arbete enligt ITIL
 • Projektarbete
 • Signalskyddsutrustning
 • Lastbalansering
 • Kryptering
 • Windows server 2008/2012
 • Erfarenhet av agila metoder
Vi söker dig som har erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Vi tror att du har arbetat mer än 5 år med drift av nätverk uppbyggda på Ciscoprodukter för att vara den vi söker. Har du dessutom erfarenhet av 2-faktors autentisering och kryptering på nät- så väl som på klientnivå, samt Windows server 2008/2012 så kommer du snabbt att komma in i arbetet.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som meriterande, då delar av arbetet utförs i projektform.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Förmåner

När du är anställd i Försvarsmakten så har du rätt till tre timmar friskvård i veckan och bra villkor för föräldraledighet. Du får även hjälpa till med försvara yttrandefrihet, organisationsfrihet och demokrati. Bland annat.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Dennis Streltzer (sektionschef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Bålsta.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Fackliga företrädare

SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33, OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44, SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga