Nolato Silikonteknik AB · Publicerad Idag 12:10

Intressanta och tekniskt utmanande frågor i en kundnära tjänst med internationell prägel. Välkommen till utvecklingsavdelningen på Nolato Silikonteknik!

Bakgrund

I Hallsberg ligger Nolato Silikontekniks huvudkontor och tekniska centrum. Här produceras, utvecklas och förädlas företagets patenterade silikon som har elektriskt ledande och EMI-skärmande egenskaper. Slutprodukterna används inom en rad olika branscher såsom telekom, automotive, konsumentelektronik, medicintekniska produkter och säkerhetsapplikationer.

Företaget har ca 80 anställda i Hallsberg och är verksamma såväl nationellt som internationellt. R&D-avdelningen fortsätter att växa kontinuerligt och nu söker vi efter dig som har kompetens och kunnande inom EMC, elektromagnetisk kompabilitet. Här kommer du ingå i ett utvecklingsteam som består av åtta personer med varierad erfarenhet och bakgrund.

Nolato gör omfattande satsningar på EMC för att tillgodose kundernas högt ställda krav på tekniskt kunnande inom området. Välkommen till en utvecklingsorienterad tjänst där du kommer bli avdelningens EMC-expert.

Arbetsbeskrivning

I din tjänst kommer du ansvara för att sätta dig in och förstå Nolatos befintliga mät- och testmetoder inom EMC. Därefter utvärdera behovet av att utveckla och förfina metoderna. Självständigt och tillsammans med kunder kommer du också planera, utföra och leda olika typer av försök och simuleringar inom EMC-mätning.

Du kommer till exempel att:
  • Ha tekniska diskussioner och verka som sakkunnig inom EMC-frågor vilket till exempel kan innefatta utbildningsbehov, såväl internt som externt.
  • Tolka resultat tillsammans med kunder, leverantörer och egen produktion. Baserat på testresultat, delta i arbetet med att ta fram nya tekniska lösningar och materialsammansättningar.
  • Arbeta i kortare som längre kundprojekt.
Tjänsten passar dig som trivs i en teknisk kundnära roll inom R&D. Här kommer du på sikt vara den tekniska specialisten inom EMC vilket möjliggör att åstadkomma ett rejält avtryck avseende företagets kommande utveckling inom teknikområdet. Nolato Silikonteknik står bakom flertalet patent och är verksamma på den internationella marknaden. Här kan du bygga upp ett internationellt nätverk med världsledande experter inom EMC.

Profilbeskrivning

Vi vill att du har en akademisk examen inom elektronik, elektroteknik, elektrokemi, fysik eller liknande. Sannolikt har du ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad att söka tjänsten - förutsatt att du inriktat dig mot EMC i dina studier i tex examensarbete eller avhandling.

Har du specialistkompetens kombinerat med lång erfarenhet är Nolato mycket intresserade av att skräddarsy rollen tillsammans med dig.

Ytterligare efterfrågad kompetens:
  • Goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i kontakt med kollegor, kunder och leverantörer.
  • Kompetens inom elektromagnetism, EMC-testning, mätning och mätuppsättning.
  • Utlandsresor i mindre utsträckning kan förekomma i tjänsten.
Nolato Silikonteknik erbjuder

Som nyanställd på Nolato är mentorskap och introduktion en självklarhet. Under din första tid kommer du få möjlighet att bekanta dig med verksamheten i ett introduktionsprogram samt arbeta tätt tillsammans närmsta chef/kollegor i ett mentorskapsliknande upplägg. Nolato satsar på sin personal genom att bland annat erbjuda flexibel arbetstid, frikostigt friskvårdsbidrag och olika typer av friskvårdsaktiviteter. Man har möjlighet att vidareutveckla sig genom utbildningar och företaget ser mycket positivt på interna karriärer.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling, AxÖ Consulting, på telefonnummer 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Om Nolato Silikonteknik

Nolato Silikonteknik är ett högteknologiskt företag med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Man utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast och silikon. Specialiteten är de egenutvecklade elektriskt ledande silikonmaterialen som används för att tillverka EMC packningar. För Nolato är det viktigt att du som anställd trivs, mår bra och utvecklas. Ett bevis på detta är den låga personalomsättningen - anställda trivs och stannar kvar länge i företaget vilket gjort att man byggt upp en omfattande kompetens. Välmående står högt på agendan och man erbjuder samtliga anställda frikostiga friskvårdsbidrag eftersom man tror på en sund balans mellan arbete och fritid.

Mer information finns på www.nolato.com

Flytta till Örebroregionen

Örebroregionen får år efter år topplaceringar när Sveriges bästa logistiklägen rankas. Det blir gärna så när man når 70 procent av landets befolkning inom 30 mil. Som bosatt i Örebroregionen har du nära till butiker, grönområden, fritidsaktiviteter och sjöar oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet. Kanske är det därför man trivs så bra här?

Vill du veta mer? Besök https://www.thesmartmove.se/

I samband med din flytt till Örebroregionen erbjuder AxÖ Consulting en unik medflyttarservice. Vi hjälper dig och hela din familj att finna rätt sysselsättningar för att ni ska trivas i er nya stad. Kontakta oss så berättar vi mer.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Ort
Hallsberg
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga