BITO Lagerteknik · Publicerad 13 sept

BITO är ett internationellt familjeföretag som är specialiserade inom innovativa lagertekniska lösningar, anpassade efter varje kunds behov. Vårt svenska kontor är beläget i Helsingborg.

Vi växer i Sverige och utökar nu med en säljare som geografiskt ansvarar för Halland, Västra Götaland samt Göteborg med omnejd. Du blir ett viktigt tillskott då vi tillsammans kommer att fortsätta bygga upp säljverksamheten på den svenska marknaden. Eftersom du bearbetar Västra Sverige bor du med fördel i Halmstad eller Falkenberg med omnejd med närhet till både kontoret och marknaden.

Vi söker dig som trivs i rollen att hjälpa kunderna till bästa lösning, vägen dit agerar du serviceinriktat och lyhört för att säkra ett långsiktigt samarbete. Samtidigt ser du tjusningen i att hitta och kontakta nya kunder. För att trivas i rollen tror vi att du, med din tidigare säljerfarenhet, har god vana att driva försäljning på ett strukturerat sätt.

Om tjänsten

Du tillhör kontoret i Helsingborg som idag består av tre kollegor: office manager, projektledare och säljare.

Som säljare hos oss ansvarar du för säljprocessen från ax till limpa. Det innebär att du i din roll ansvarar för följande delar:
  • Söka nya affärsmöjligheter genom nykundsbearbetning såväl som uppföljning av befintliga kunder. Planera och genomföra fokuserade aktiviteter både inom produktgrupper och kundsegment.
  • Ta fram kundunika lösningar med våra statiska och dynamiska hyllsystem, plastlådor och inredning för lager- och plocklösningar. Sammanställa kostnader och beskrivningar samt skapa offerter och presentera lösningar för kund.
  • Följa upp dina pågående säljprocesser för att få att nå avslut hos kund.
  • Föra processen vidare och tillsammans med våra projektledare realisera installationerna.
  • Till din hjälp i säljrollen har du på kontoret i Helsingborg teknisk kompetens, såväl som huvudkontorets expertkunskaper att tillgå.
Ditt fokusområde blir primärt Halland, Västra Götaland samt Göteborg med omnejd.

Utvecklingsmöjligheter

Vi ser långsiktigt på vår nya kollega som kommer fortsätta bidra till BITOs etablering i Sverige. Du får hos oss en självständig roll, samtidigt som vi alla hjälps åt för att nå samma mål.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen ser vi att du:
  • Har tidigare försäljningserfarenhet B2B och därmed van att strukturera, lägga upp och redovisa för din säljprocess
  • Har ett tekniskt intresse
  • Har goda kunskaper i Officepaketet
  • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift (kunskaper i tyska är meriterande)
Det är önskvärt om du har tidigare arbetslivserfarenhet från byggbranschen eller industrin för att ha en helhetsförståelse för våra kunders behov. Du har även förståelse för lagerflöden, logistik och kan läsa av ritningar.

Kunskaper inom AutoCAD är meriterande.

Din profil

Vår organisation präglas av en familjär och hjälpsam anda. Hos BITO blir du en viktig kugge i en växande organisation där alla bidrar till kontorets fortsatta utveckling. Försäljning är ditt huvudansvar, dock är vi ett litet kontor där alla hjälper till i stora som små uppgifter.

Att vara lösningsorienterad och att se lösningar utefter kundens behov faller sig naturligt för dig. Vi erbjuder våra kunder en lösning, inte en artikel. Bra kundbemötande och service är A och O i din roll, därför är din kommunikativa förmåga en av dina starkaste egenskaper.

Vi söker dig som har strukturförmåga och förstår vikten av ordning och reda när du arbetar med uppsökande försäljning. För att trivas i säljrollen hos oss tror vi att du är van att påvisa proaktivitet kopplat till säljprocessen genom att redovisa actions, analys och status relaterat din säljbudget.

Ansökan

Passar du in på ovan profil vill vi gärna komma i kontakt med dig! Välkommen med din ansökan snarast då vi tillämpar löpande urval. Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Vi tar inte emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. Vid frågor kan du kontakta ansvarig rekryterare Björn Jonasson på mail bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

Om oss

BITO har sitt huvudkontor i Meisenheim/Reinland-Pfalz i Tyskland och har Europas mest moderna produktionsanläggning. BITO är globalt representerade med ett stort antal dotterbolag och distributörer. Koncernens nordiska huvudkontor, BITO Lagerteknik A/S, finns i Odense, Danmark. I Helsingborg har företaget en filial för den svenska marknaden. Besök gärna www.bito.se.
+ Läs mer om jobbet