Eolus Vind AB · Publicerad 13 okt

Till Halmstadkontoret söker vi nu en ny teknisk förvaltare med intresse för försäljning. Vi söker dig som har arbetat med drift, är van att hantera projekt och har förmågan att se både helheten och detaljer. Vill du arbeta i en expansiv verksamhet där du har stora möjligheter att påverka? Sök då tjänsten och bli en del av vårt team!

Tjänsten och arbetsuppgifter

Som förvaltare kommer du att ha driftansvar för en andel av bolagets vindkraftsparker. Du ansvarar för operationella driftsfrågor och agerar projektledare för interna och externa resurser för att leverera enligt avtal gentemot våra kunder. I rollen ingår även att utveckla Eolus affärer och sälja in Eolus tjänster till befintliga och potentiella kunder inom segmentet.

I rollen ingår:
 • Driftansvar och projektledning
 • Försäljning och merförsäljning till nya och gamla kunder/ägare
 • Månadsvis redovisa parkens driftstatus för ägarna
 • Teknisk uppföljning, analys, produktionsdiagnostisering
 • Uppföljning och ansvar för dokumentation och rutiner
 • Initiera och driva förbättring och optimeringsåtgärder - avseende teknik, kvalitet, miljö och prestanda
 • Planera besiktningar samt kontrollera protokoll av olika slag
 • Hantera försäkringskrav och försäkringsfrågor
 • Vara behjälplig och koordinera serviceupphandlingar
 • Inhämta underlag till årliga miljörapporter och koordinera dessa
 • Hälsa, säkerhet och miljö-ansvarig för anläggningarna
I tjänsten ingår viss jourtid då du ansvarar för samtliga vindkraftverk och förväntas vara tillgänglig via telefon. I tjänsten ingår resor en eller ett par gånger i månaden, framför allt inom Sverige men utlandsresor kan förekomma. Huvudsaklig placering kommer vara på kontoret i Halmstad, där vår driftsorganisation är placerad. Eolus har kontor även i Hässleholm och Göteborg.

Vem söker vi?

Du förväntas självständigt kunna säkerställa att driften av vindkraftverken sker på bästa sätt. Därför ser vi gärna att du är en aktiv person som uppskattar att ha nära kontakt med både kunder och konsulter. För att lyckas i rollen tror vi att man behöver vara service-minded och affärsorienterad med god kommunikativ förmåga. Vi ser även gärna att du har litet erfarenhet eller intresse för försäljning.

Våra kunder är i allt större grad internationella aktörer. Då dessa kunder är viktiga för oss är obehindrad engelska i tal och skrift något vi lägger stor vikt vid.

Våra krav
 • Akademisk bakgrund inom teknik, högre utbildning ser vi som meriterande
 • Gärna ett par års erfarenhet från drift och underhåll inom processindustrin
 • Erfarenhet av projektledning
 • Vindkraftserfarenhet är en stor merit men inget krav
 • Flytande engelska och svenska i tal och skrift
 • Kunskap i Excel och Word
 • B-körkort
Hos Eolus eftersträvar vi mångfald men vad du har gjort, vem du är och vad du kan åstadkomma är det allra viktigaste för oss. Skicka in en beskrivning av dig själv tillsammans med ett CV och berätta för oss vad du kan bidra med och varför Eolus skall anställa just dig. Alla ärenden behandlas konfidentiellt.


Vi erbjuder


Som teknisk förvaltare hos Eolus får du vara med i en spännande omställning i ett av Sveriges ledande företag inom förnybar energi. Vi står inför expansion och nya spännande utmaningar. Eolus är ett kunskapsföretag med en liten organisation, där beroendet av den enskilda medarbetarens kunskap, erfarenhet och kreativitet är stort. Vi kännetecknas av en öppen och prestigelös atmosfär med korta beslutsvägar.

Ansök

Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök tjänst”. Sista ansökningsdag är 3 november 2016 med löpande urval. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

För frågor om tjänsten kontakta vår Driftschef Kent Eriksson, tfn 010 199 88 24, email: kent.eriksson@eolusvind.com alternativt vår Operativa chef och Vice VD Marcus Landelin, tfn 0703 255778, email: marcus.landelin@eolusvind.com

Vid frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta Filippa Fridhagen på Roi Rekrytering, email: filippa.fridhagen@roirekrytering.se


Om Eolus


Eolus bildades 1990 och var då den första kommersiella vindkraftprojektören i Sverige. Idag är Eolus noterat på Nasdaq Stockholm och är en av Nordens ledande vindkraftsaktörer som har medverkat vid etableringen av nästan 500 vindkraftverk. Bolagets ambition är att vara en drivande kraft i omställningen till en hållbar energiförsörjning.

Eolus verkar i den nordiska regionen med fokus på Sverige. Utöver Sverige bedrivs projekteringsverksamhet i Norge, Finland och Baltikum. Eolus är dessutom största delägare i ett av världens största havsbaserade vindkraftsprojekt, Blekinge Offshore. Projektet har passerat Mark-och Miljödomstolen och ligger hos regeringen för beslut om tillåtlighet.

Eolus har för närvarande ca 35 anställda med huvudkontor i Hässleholm och kontor i Halmstad och Göteborg. Arbetet bedrivs funktionsinriktat mot projektering, etablering, försäljning, drift samt elproduktion. Därtill kommer stabsfunktioner vid huvudkontoret.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga