Försvarsmakten · Publicerad 11 maj

Arbetsuppgifter i stort

Som yrkesinformatör stödjer du förbandets rekryteringskoordinator och genomför den planerade rekryteringsverksamheten. Du skall även bidra till utveckling av arbetssätt, processer och verktyg inom området rekrytering och yrkesinformation. Yrkesinformatörens huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning och har en viktig roll i mötet med rekryteringsmålgruppen. Yrkesinformatören samverkar med andra militära förband samt Rekryteringsmyndighetens regionkontor inom upptagningsområdet. I arbetsuppgiften ingår även att besöka och informera på arbetsförmedlingskontor i aktuellt rekryteringsområde samt i skolor eller på andra platser där målgruppen finns representerad. Deltagande på mässor och event är centrala arbetsuppgifter för Yrkesinformatören.

I arbetet förekommer resor samt tjänstgöring i perioder på Rekryteringsmyndighetens kontor i södra Sverige.

Kvalifikationer
  • Genomförd godkänd militär grundutbildning motsvarande minst GU/Värnplikt.
  • Erfarenhet som anställd GSS-K/T.
  • Goda IT-kunskaper främst inom Office paketet.
  • B körkort.
Meriterande:
  • Genomförd internationell insats.
  • Erfarenhet inom informationsområdet eller likvärdig erfarenhet.
Personliga egenskaper

Vi söker Dig som är kommunikativ och utåtriktad samt har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har förmåga att marknadsföra såväl Försvarsmaktens som FMTS behov vid attraktions- och rekryteringsevent. Du är tydlig, ansvarsfull och lojal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Befattningen är GSS/K med visstidsanställning 4 år (med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år) vid FMTS i Halmstad.

Normal arbetstid är dagtid under vardagar men kvällstjänst- och helgtjänstgöring kan förekomma. Omfattning; heltid.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Rekryteringskoordinator Annicka Ericsson 0733-38 69 85

Fackliga representanter; (kan nås via växeln 035-266 20 00)

SACO; Nermina Dzanic,

OFR-S; Roland Kramer,

SEKO; Jörgen Stehn,

OFR-O; Marie Meigård.

Sista ansökningsdag är 2018-04-29

Tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att krigsplaceras.

Då förbandet vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten välkomnar vi därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i rekryteringen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga