Trafikverket · Publicerad 3 dec

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som samhällsplanerare är du en viktig aktör i samhällsutvecklingen där du samordnar intressen som påverkar det samlade transportsystemet. Du kommer att vara placerad på vårt lokalkontor i Halmstad/Skövde där du arbetar tillsammans med ytterligare en samhällsplanerare. Arbetet sker också i tätt samarbete med övriga funktioner inom Trafikverket som åtgärdsplanerare, trafikingenjör, investering och underhåll.

Tjänsten är komplex och kan närmast beskrivas som en "spindel i nätet"-funktion inom Trafikverkets enhet Planering. Du involveras i en stor mängd frågor av olika karaktär. Du samverkar med och påverkar externa samarbetspartners i tidiga skeden, främst kommuner och Regioner. Du ansvarar också för att Trafikverkets intressen tillgodoses i den fysiska planeringen samt i kommunala planer.

Du har i rollen som samhällsplanerare ett huvudansvar för dialogen med kommunerna, både med politiker och tjänstemän. Du ansvarar även för att lämna Trafikverkets yttranden enligt PBL och Miljöbalken.

Vi är öppna för att även du som är nyutexaminerad kan vara med och utveckla samhället tillsammans med oss. Hos oss får du möjlighet att skapa långsiktiga relationer både internt inom Trafikverket och externt med kommuner och andra samarbetsparter.

Placeringsorter för tjänsten är Halmstad och Skövde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen med inriktning fysisk planering, samhällsplanering eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet av arbete med samhällsplanering från verksamheter med liknande samhällsplaneringsprocesser som Trafikverket
  • har kunskap om Regionens verksamhet och mål samt hur olika verksamheter bidrar och samspelar med varandra
  • har körkort för personbil
Som person har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger också förtroende och får andra att känna sig bekväma. Vi ser att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-16

Upplysningar

Rekryterande chef Maria Zachariadis
0101231621

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Raili Salminen
0101239253
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 dec
Ort
Halmstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1